60 min
6
Tonnikalavuoka eli tonnikala-perunalaatikko on koko perheen helppo ja takuuvarma arkiresepti. Tämä juustoinen ja tomaattinen vuokaruoka on riittoisa resepti, joten siitä riittää isommallekin porukalle tai useammaksi päiväksi.
250-300 g Calvon tonnikalaa
150 g pakastepinaattia
3 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
3 tomaattia
750 g valkosipuliperunoita pakasteesta
150 g juustoraastetta
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata pinaatti mikrossa ja sekoita kerman joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Valuta tonnikala ja viipaloi tomaatit siivuiksi.
3. Levitä puolet perunoista uunivuoan pohjalle ja lisää päälle tonnikala, puolet juustosta ja pinaattiseos. Lisää päälle peruna- ja tomaattiviipaleet. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
4. Kypsennä tonnikalavuokaa uunin keskitasolla n. 50 minuuttia.
5. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed id tempus nisi. Morbi eget lectus elementum lorem finibus maximus. Vestibulum non finibus erat. Suspendisse fringilla congue ipsum quis ultrices. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed id tempus nisi. Morbi eget lectus elementum lorem finibus maximus. Vestibulum non finibus erat. Suspendisse fringilla congue ipsum quis ultrices.