Vastuullinen tonnikala nimellä Calvo

Calvo pyrkii toimimaan mahdollisimman eettisesti ja vastuullisesti läpi koko tuotantoprosessinsa. Tutustu tarkemmin Calvolle myönnettyihin,
toiminnan eri osa-alueiden laatua mittaaviin sertifikaatteihin.

Dolphin safe

Dolphin safe -merkki osoittaa, että yritys noudattaa delfiinien suojeluun tähtääviä lakeja ja menettelytapoja tonnikalaa pyytäessään.

http://savedolphins.eii.org/campaigns/dsf

SA8000

SA8000-standardi kannustaa organisaatioita kehittämään, ylläpitämään ja noudattamaan työpaikoilla sosiaalisesti hyväksyttäviä menettelytapoja.

MSC Chain of custody

Ostamalla vastuullisesti toimivista kalastusyrityksistä peräisin olevaa kalaa, rohkaiset myös vähittäiskauppoja valitsemaan vastuullisesti pyydettyä kalaa ja äyriäisiä valikoimiinsa. Tämä taas ajaa uusia kalastusyrityksiä parantamaan toimintatapojaan ja hakeutumaan sertifiointiohjelmaamme.

Sertifikaatti
https://www.msc.org/home

IFS Food

IFS Food -standardin avulla auditoidaan vähittäis- ja tukkukauppiaiden omilla tuotemerkeillä myytävien ruokatuotteiden toimittajia ja valmistajia.

https://www.ifs-certification.com/index.php/en/

BRC Food

BRC-standardi edustaa ruokateollisuuden parhaita käytäntöjä. Se on kansainvälisesti hyväksytty osoitus ruoan turvallisuudesta, laadusta ja vastuullisuudesta.

https://www.brcglobalstandards.com/

ISO 9001

ISO 9000 -standardiperhe auttaa organisaatioita varmistamaan, että niiden toiminta täyttää asiakkaiden-, sidosryhmien-, lain- ja muiden säädäntöjen vaatimukset.

https://www.iso.org/standard/60857.html

OHSAS 18001

OHSAS 18001 (virallisesti BS OHSAS 18001) on kansainvälisesti käytetty, työterveyden ja -turvallisuuden hallintajärjestelmille kehitetty brittiläinen standardi.

Friend of the Sea

Friend of the Sea -projekti sertifioi ja edistää kestäviltä kalastuspaikoilta pyydettyä ja kestävästi kasvatettua kalaa.

http://www.friendofthesea.org/

Global reporting initiative

Global Reporting Initiative auttaa yrityksiä, hallituksia ja muita toimijoita ymmärtämään vaikutuksensa muun muassa ilmastonmuutokseen, ihmisoikeuksiin ja korruptioon sekä tiedottamaan niistä.

https://www.globalreporting.org/

Linkit

https://wwf.fi/ – WWF on yli sadassa maassa toimiva, maailman vaikuttavin ympäristöjärjestö.
Tukijamme ovat mukana pelastamassa maailman ainutlaatuisimpia luontokokonaisuuksia.

https://www.msc.org/fi/kotisivu – Meren pitää kuohua ja elää! Marine Stewardship Council on työskennellyt yli 20 vuotta kestävien kalakantojen ja merten hyvinvoinnin edistämiseksi. Valitse aina sininen MSC-merkki ja varmista, että lautasellesi päätyvä kala on kestävästi kalastettu ja jäljitettävissä.

Se on mahdollista!

Calvo uskoo, että trooppisen tonnikalan pyynnistä voidaan tulevaisuudessa tehdä täysin ekologisesti kestävää. Kestävän kalastuksen käsite tulee Calvon mielestä laajentaa tonnikalan pyynnin lisäksi myös koko meren ekosysteemin hyvinvoinnista huolehtimiseen. Ekologisen kalastuksen tulevaisuus saavutetaan jatkuvalla uusien toimintatapojen kehittämisellä, kalakantojen kehityksen keskeytymättömällä seurannalla, arvoketjun aukottomalla hallinnalla sekä pitkäjänteisellä tutkimustyöllä.