MSC-merkki – vastuullisen kalan tae

Mikä on MSC-merkki?

MSC-merkki (Marine Stewardship Council) löytyy ainoastaan luonnonvaraisesta kalasta sekä äyriäisistä, jotka ovat peräisin MSC-sertifioiduilta kalastusyrityksiltä. Sertifioidut kalastusyritykset ja niiden toiminnan vaikutukset luonnonvaraisiin kalakantoihin ja ekosysteemeihin on arvioitu puolueettoman tahon toimesta.

Kun valitset kaupan hyllystä tuotteen, jota koristaa sininen MSC-merkki, voit nauttia tuotteen sisällöstä hyvillä mielin ja tietoisena siitä, että MSC-merkittyjen merenelävien saatavuus on turvattu myös tulevaisuudessa. Valitsemalla MSC-merkittyä tonnikalaa, tuet hyvin hoidettuja ja kestäviä kalakantoja sekä kalastusyrityksiä, joiden vastuullinen toiminta auttaa pitämään merten kalakannat ja ekosysteemit terveinä sekä suojelee kalastusyhteisöjen elinkeinoja. Näin pyritään varmistamaan merten ja merenelävien tulevaisuus.

Sertifiointi edellyttää kalastusyrityksiltä seuraavaa:
  • Kalakantojen on oltava kestävällä tasolla, eli mereen on jäätävä tarpeeksi kalaa, jotta kannan taso säilyy ennallaan.
  • Kalastuksen ympäristövaikutukset on minimoitu ja kalastustoimintaa hallitaan huolellisesti, jotta meren ekosysteemin rakenne, tuotto, toimintakyky ja monimuotoisuus säilyvät.
  • Kalastusyrityksen täytyy noudattaa asiaankuuluvia lakeja. Yrityksellä on myös oltava hallintajärjestelmä, joka mahdollistaa nopean reagoinnin poikkeamiin normaalitilanteesta.
    MSC:n kestävän kalastuksen standardi on kehitetty yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa. Laaja asiantuntijaryhmä koostuu tiedemiehistä ja kalateollisuuden sekä ympäristöjärjestöjen edustajista.

MSC-merkillä varustellut calvon tuotteet:

Tonnikalaa auringonkukkaöljyssä MSC