45 min
4
Herkullinen tonnikalatäyte sopii täydellisesti höyryävän uuniperunan kaveriksi. Uuniperuna tonnikalatäytteellä on mainio ruoka silloin, kun haluaa syödä jotain hyvää, mutta ei jaksa tai ehdi häärätä keittiössä pidempään. Uuniperuna on edullinen, maukas ja täyttävä ruoka, jota on helppo varioida omien makumieltymysten mukaan. Jos tahnaa jää yli, se sopii erinomaisesti myös leivän päälle. Kokeile tätä herkullista reseptiä vaikka jo tänään!
1-2 perunaa /ruokailija
2 prk (140-150 g) Calvon tonnikalaa vedessä
1/2 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl kermaviiliä
0,5 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl chilitahnaa
0,5 tl sokeria
2 rkl tilliä
ripaus suolaa
0,5 tl pippuria
Valmistus (n. 60 min)
1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat alumiinifolion sisään ja paista n. tunti 200 asteessa.
2. Sillä aikaa kun perunat paistuvat, voit valmistaa tonnikalatäytteen.
3. Valuta ensin neste tonnikalasta ja kaada sitten kulhoon.
4. Pilko sipulit ja sekoita kaikki aineet keskenään.
5. Anna maustua jääkaapissa.