15 min
4
Mukavan tulinen Calvon tonnikalasalaatti chilillä sopii niin arkeen kuin juhlaan. Resepti on hyvä ja kevyt vaihtoehto lounaalle sekä sopii hyvin myös juhlissa tarjottavien herkkujen joukkoon. Tonnikalasalaatin valmistus on helppoa ja erittäin nopeaa, jonka ehdit valmistaa, vaikka päiväsi olisi kuinka kiireinen.
Chili tuo salaattiin pientä piristystä ja antaa kaivattua potkua. Resepti on gluteeniton, maidoton ja kananmunaton, joten se sopii useimmille erityisruokavalioille. Salaatti on helposti muunneltavissa oman mielen ja maun mukaan.
Ota resepti talteen ja kokeile esimerkiksi juhlien ruokaisana alkutarjoiluna, kevyenä lounaana tai vaikkapa iltapalana.
Salaatteihin saa helposti vaihtelua kastikkeiden avulla. Myös erilaiset juustot kuten feta-, mozzarella- tai raejuusto tuovat salaattiin lisää ruokaisuutta.
3 tlk Calvon tonnikalaa öljyssä
1 nippu lehtisalaattia
1 kurkku
2 punasipulia
3 chilipaprikaa
0,5 dl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
1 tl sitruunamehua
2 valkosipulin kynttä
1. Pilko salaatti, kurkku, punasipulit ja chilit, ja sekoita ne keskenään.
2. Lisää tonnikala.
3. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko pieniksi paloiksi.
4. Lisää oliiviöljyyn suolan, sokerin ja sitruunamehun kera.
5. Tarjoile ja nauti!