30 min
4
Tonnikalarisotto sopii mainiosti niin kevyeksi pääruoaksi kuin lisäkkeeksikin. Herkullinen ja helppo ruoka arkeen ja miksei juhlaankin. Risotto on italialaisen keittiön klassikko ja on milanolaisen keittiön peruspilareita. Risotto on perinteinen riisiruoka ja vaikka monia hyvin samankaltaisia ruokalajeja on olemassa, italialaisen keittiöperinteen mukaan ainoa oikea risotto on sellainen, jossa riisi on hieman valuvaa.
Helposti muunneltava resepti. Voit lisätä mukaan haluamiasi ainesosia. Kuvan risottoon on esimerkiksi lisätty tomaattia, parsakaalia sekä persiljaa. Voit myös korvata tonnikalan jollain muulla pääraaka-aineella, kuten punajuurella, broilerilla, katkaravuilla tai sienillä.
Risoton teko on paljon helpompaa kuin usein luullaan. Katso alta ohje ja kokeile vaikka jo tänään!
3 dl risottoriisiä
6 dl kalalientä (6 dl vettä ja 1 kalaliemikuutio)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 prk Calvo tonnikalaa öljyssä
2 rkl sulatejuustoa
1,5 rkl sokeria
Ripaus mustapippuria
1/2 tl suolaa (makusi mukaan)
Oliiviöljyä
Basilikaa
1. Keitä vesi ja lisää kalaliemikuutio sekaan.
2. Kuullota sipulit ja valkosipulit pannulla öljyssä. Lisää riisi ja anna riisien kypsyä hetki sipulien kanssa niin, että riisi alkaa kuultaa.
3. Lisää joukkoon kalalientä 1 dl kerrallaan ja kääntele riisiä samalla. Jatka veden kaatamista pikkuhiljaa niin, että edellinen neste ehtii aina haihtua ennen seuraavaa satsia.
4. Lisää tonnikala, sulatejuusto ja mausteet. Sekoita.
5. Koristele annos basilikalla.
6. Tarjoile ja nauti!