60 min
2
Tonnikalapizza Napolilaisittain: valmista maailman parasta tonnikalapizzaa omassa keittiössäsi! Kutsu kaverit pizzatalkoisiin ja nauttikaa toistenne seurasta pizzan teon lomassa. Napolilainen pizzapohja on helppo valmistaa, joskin sen kohoaminen vie aikaa. Voit valmistaa taikinan edellisenä iltana tai jos pidät pizzatalkoot illalla, voit hyvin valmistaa taikinan samana aamuna.
Paras lopputulos napolilaisen pizzan valmistuksessa saadaan, kun käytetään 00-vehnäjauhoja, jotka on valmistettu pelkästä vehnänjyvän ydinosasta eli niissä ei ole mukana lainkaan kuorta. Kyseiset jauhot sopivat loistavasti pitkään kohotukseen, sillä niillä saa taikinaan parhaan sitkon.
Perinteinen napolilainen pizza on täytteiltään hyvin yksinkertainen: tomaattikastike, mozzarella ja tuore basilika. Tässä reseptissä olemme kuitenkin muunnelleet perinteistä reseptiä ja lisänneet joukkoon herkullista tonnikalaa. Resepti on muutenkin helposti muunneltavissa omien makumieltymysten mukaiseksi.
Pohjaan:
2 dl vettä
10 g tuorehiivaa
1/2 tl hienoa merisuolaa
1 tl sokeria
4 dl 00-vehnäjauhoa
3 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastiketta
Mozzarellaa
Calvon tonnikalaa öljyssä
Basilikaa
1. Aloita valmistelemalla pizzapohja kohotusta varten. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut veden joukkoon. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Peitä kulho liinalla ja laita kulho muovipussin sisälle. Nosta jääkaappiin ja anna kohota hiljalleen 8-12 tuntia.
2. Kun pizzataikina on kohonnut, lisää joukkoon öljy ja pyörittele taikina tasaiseksi palloiksi. Lisää tarvittaessa joukkoon jauhoja.
3. Kauli/taputtele taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi soikean muotoiseksi pohjaksi. Nosta pellille.
4. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle. Ripottele pizzan päälle Calvon tonnikalaa. Valuta mozzarellajuustosta neste pois ja revi juustoa pizzan päälle.
5. Paista pizzaa kuumassa 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja reunoilta rapea.
6. Levitä valmiin pizzan päälle basilikan lehtiä.
7.Tarjoile ja nauti!