30 min
8
Tonnikalapiirakka on herkullinen resepti, jota voi muunnella mielensä mukaan lukemattomin tavoin. Tämä helppo ja nopea suosikkiresepti on loistava ja helppo tarjottava vaikka yllätysvieraille ja resepti sopii loistavaksi niin arkeen kuin juhlaan. Herkullinen suolainen piirakka maistuu hyvin makeiden leivonnaisten lisänä juhlatarjoilussa tai vaikkapa lounaana raikkaan salaatin kanssa.
Tonnikalapiirakka on saavuttanut suosionsa herkullisen makunsa sekä helppouden ansiosta. Tämän reseptin tekeminen ei myöskään tuota turhaa tiskiä! Tämän reseptin kanssa kannattaa pitää varansa, se nimittäin katoaa vuoasta ennen kuin ehtii silmää räpäyttää!
Voit helposti muokata tonnikalapiirakan ohjetta ja lisätä mukaan haluamiasi ainesosia. Kuvan piirakkaan on esimerkiksi lisätty paprikaa ja sipulia. Erilaiset juustot, kuten feta- ja aurajuusto tuovat mukavan lisän tonnikalapiirakan makuun. Kesällä myös esimerkiksi purjosipuli tuo vaihtelua tähän reseptiin.
Calvon helpon tonnikalapiirakan teossa onnistuu jokainen, niin helppo ja yksinkertainen ohje se on. Kokeile ja herkuttele!
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
2 tlk Calvon tonnikalaa vedessä
valkosipulia
mausteita makusi mukaan
juustoraastetta
1. Valuta vesi pois tonnikalasta. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet keskenään (leivinjauhe ensin vehnäjauhojen kanssa) ja kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun piirakkavuokaan.
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte raa’an pohjan päälle. Lisää halutessasi hieman juustoraastetta.
3. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
4. Anna jäähtyä.
5. Ripottele päälle tuoretta basilikaa tai korianteria.
6. Tarjoile ja nauti!