Tonnikalapastavuoka

tonnikalapastavuoka resepti

Mitä pidit tästä reseptistä?

Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:

Mitä pidit tästä reseptistä?

Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!

Tonnikalapastavuoka

Tonnikalapastavuoka on herkullinen ja helppo resepti, joka maistuu niin aikuisille kuin perheen pienimmille. Tonnikalapastavuoka on nopea valmistaa ja tätä herkullista reseptiä on helppo myös tuunailla omien mieltymysten mukaan. Voit halutessasi piristää reseptiä helposti lisäämällä joukkoon vaikkapa aurajuustoa tai ananasta.

Oletko kuullut meal preppingistä eli preppauksesta? Calvon tonnikalapastavuoka on täydellinen preppausvuoka. Valmista kerralla useampi vuoallinen ja säilytä jääkaapissa tai pakasta, ja saat useamman päivän ruoat valmiiksi samalla vaivalla!

 

 

Helpota arkeasi meal preppingillä

Meal preppingin eli preppaus tarkoittaa useamman päivän ruokien valmistusta yhdellä kertaa. Preppauksen avulla säästät niin aikaa kuin rahaakin. Valmistat useamman päivän ruoat helposti tämän arjen taikatempun avulla, sillä sinun ei tarvitse kuin kaivaa esiin isompi vuoka ja tuplata tai vaikka triplata reseptin ainesten määrä. Valmiit ateriat voit jaotella valmiiksi annoksiksi eväsrasioihin.

Voit valita viikosta yhden preppauspäivän, jolloin käyt kaupassa ja valmistelet ruoat tulevalle viikolle. Sunnuntai on suosittu päivä preppaukseen, koska silloin on yleensä hyvin aikaa suunnitella tulevan viikon ruoat ja käydä kaupassa ajan kanssa.

 

 

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty

Meal preppingissä syömiset suunnitellaan koko viikon ajalle, jolloin kauppareissut vähenevät ja on helppo syödä sitä mitä pitääkin. Preppauksen avulla saat kiireiseen arkeen lisää vapaa-aikaa, kukkarosi kiittää kun et ravaa kaupassa harva se päivä ja vältät herkkuihin haksahtamisen syömällä etukäteen suunniteltuja ja valmistettuja aterioita. Suunnitelmallisen preppauksen myötä on helppo pitää kiinni terveellisistä ruokavalinnoista. Kun terveelliset valinnat on tehty etukäteen ja ruokaa on jääkaapissa valmiina odottamassa, ei kauppaan tule piipahdettua mielitekojen perässä ja valinnoissa on helppo pysyä. Myös ruokahävikkiä syntyy vähemmän, kun ruoat suunnitellaan etukäteen.

 

Tonnikalapastavuoka on täydellinen preppausruoka

Tonnikalapastavuokaa valmistat muiden pastaruokien tapaan helposti kerralla suuremman satsin ja siksi ne ovatkin loistavia vaihtoehtoja preppaukseen. Pastaruoat myös maistuvat usein jopa paremmilta vasta seuraavana päivänä niiden valmistuksesta.

Calvon muut pastaruokareseptit löydät täältä

vaikeusaste: keskitaso

kesto: 00:45h

annoksia: 4

Tarvitset:

1 prk Calvo tonnikalaa vedessä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tlk kuorittuja tomaatteja

¾ dl punaista pestoa

350 g pennepastaa

½ ps (250g) mozzarellajuustoraastetta

Ohje:

Valmistus (30-60 min)

 

  1. Valuta tonnikalasta ylimääräinen neste pois. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää pesto, kuoritut tomaatit sekä tonnikala. Hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  3. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa vedessä n. 7 minuutin ajan. Valuta pasta hyvin ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Kumoa pasta voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.
  5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
  6. Tarjoile esimerkiksi tuoreen pinaatin, salaattisekoituksen tai tuoreiden yrttien kanssa.

Calvon vinkki

Jos tonnikalapastaa jää aterialta yli, maistuu se hyvin kylmänäkin pastasalaatin tapaan. Höystä halutessasi salaattisekoituksella tai tuoreilla yrteillä.

 

 

Jätä kommenti