45 min
4
Tonnikalapastavuoka on herkullinen ja helppo resepti, joka maistuu niin aikuisille kuin perheen pienimmille. Tonnikalapastavuoka on nopea valmistaa ja tätä herkullista reseptiä on helppo myös tuunailla omien mieltymysten mukaan. Voit halutessasi piristää reseptiä helposti lisäämällä joukkoon vaikkapa aurajuustoa tai ananasta.
Oletko kuullut meal preppingistä eli preppauksesta? Calvon tonnikalapastavuoka on täydellinen preppausvuoka. Valmista kerralla useampi vuoallinen ja säilytä jääkaapissa tai pakasta, ja saat useamman päivän ruoat valmiiksi samalla vaivalla!
Tonnikalapastavuoka on täydellinen preppausruoka
Tonnikalapastavuokaa valmistat muiden pastaruokien tapaan helposti kerralla suuremman satsin ja siksi ne ovatkin loistavia vaihtoehtoja preppaukseen. Pastaruoat myös maistuvat usein jopa paremmilta vasta seuraavana päivänä niiden valmistuksesta.
1 prk Calvo tonnikalaa vedessä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tlk kuorittuja tomaatteja
¾ dl punaista pestoa
350 g pennepastaa
½ ps (250g) mozzarellajuustoraastetta
Valmistus (30-60 min)
1. Valuta tonnikalasta ylimääräinen neste pois. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää pesto, kuoritut tomaatit sekä tonnikala. Hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
3. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa vedessä n. 7 minuutin ajan. Valuta pasta hyvin ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää vettä tarvittaessa.
4. Kumoa pasta voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.
5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
6. Tarjoile esimerkiksi tuoreen pinaatin, salaattisekoituksen tai tuoreiden yrttien kanssa.