45 min
4
Tonnikalapasta uunissa on hyvä ja helppo arkiohje; maistuu niin lapsille, teineille kuin aikuisillekin. Tämä resepti muokkautuu helposti kaapista löytyvien ainesosien mukaan. Varioi rohkeasti mieleiseksesi ja herkuttele! Tonnikalapasta uunissa on riittoisa arkiruoka, joka maistuu ehkä jopa vieläkin paremmalta seuraavana päivänä jääkaapissa makustumisen jälkeen.
500 g pastaa
2 tlk Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
400 g tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa (maustetut sopivat myös)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
250 – 300 g miniluumutomaatteja
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
0,5 dl vettä
150 g juustoraastetta
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
3. Leikkaa minitomaatit puoliksi, pilko sipuli ja valkosipulin kynnet.
4. Paista tomaatteja ja sipuleita pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää suolaa ja pippuria.
5. Lisää joukkooon tomaattimurska, vesi ja ruokakerma. Kuumenna seos ja sekoita.
6. Valuta keitetty pasta ja kaada isoon uunivuokaan.
7. Sekoita joukkoon pannulla kuumennettu seos, tonnikala öljyineen ja ⅔ juustoraasteesta.
8. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min.
9. Tarjoile ja herkuttele!