45 min
6
Tonnikalalasagnette on kuin lasagne, mutta se on valmistettu lasagnetteen erityisesti tarkoitetusta pastasta tai murretuista lasagnelevyistä. Lasagnettea varten pastaa ei tarvitse keittää erikseen, joten verrattuna esimerkiksi makaronilaatikkoon, yksi työvaihe jää välistä ja nopeuttaa valmistusta. Nopeaa ja helppoa arkiruokaa siis, joka maistuu taatusti niin perheen pienimmille, teineille kuin vanhemmalle väelle.
400 g lasagnelevyjä
300 g Calvon tonnikalaa
sipuli
valkosipulia
500 g tomaattimurskaa
250 ml ruokakermaa
paprikamaustetta
pippuria
suolaa
200 g juustoraastetta
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Kuullota paistinpannulla silputtu sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä. Valuta tonnikala ja lisää pannulle sipulien joukkoon. Mausta seos. Sekoita joukkoon tomaattimurska, lisää kerma ja kiehauta.
3. Voitele uunivuoka öljyllä tai voinokareella. Murra lasagnelevyt paloiksi ja kaada vuoan pohjalle. Lisää pastan päälle kiehahtanut tonnikalakastike. Sekoita kevyesti pasta ja kastike sekaisin keskenään. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Paista uunissa 30 min.
4. Tarjoile ja herkuttele!