Tonnikalalasagne

Tonnikalalasagne

Mitä pidit tästä reseptistä?

Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:

Mitä pidit tästä reseptistä?

Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!

Tonnikalalasagne

Tonnikalalasagne on vastine perinteiselle italialaiselle lasagnelle, joka koostuu pastalevyjen ja juustokastikkeen lisäksi tavallisesti jauhelihasta. Herkullisen tonnikalalasagnen salaisuus piilee runsaissa ja maukkaissa kastikkeissa. Kun molempia kastikkeita on riittävästi, lasagnesta saadaan suussa sulavan mehevää. On tärkeää, että myös päällimäiset lasagnelevyt peittyvät kunnolla kastikkeen alle.

Oletko kuullut meal preppingistä? Calvon tonnikalalasagne on täydellinen ruoka preppaukseen. Valmistamalla tonnikalalasagnea kerralla tupla- tai triplasatsin, säästät sekä aikaa että rahaa.

 

 

Helpota arkeasi meal preppingillä

Meal preppingin eli preppaus tarkoittaa useamman päivän ruokien valmistusta yhdellä kertaa. Preppauksen avulla säästät niin aikaa kuin rahaakin. Valmistat useamman päivän ruoat helposti tämän arjen taikatempun avulla, sillä sinun ei tarvitse kuin kaivaa esiin isompi vuoka ja tuplata tai vaikka triplata reseptin ainesten määrä. Valmiit ateriat voit jaotella valmiiksi annoksiksi eväsrasioihin.

Voit valita viikosta yhden preppauspäivän, jolloin käyt kaupassa ja valmistelet ruoat tulevalle viikolle. Sunnuntai on suosittu päivä preppaukseen, koska silloin on yleensä hyvin aikaa suunnitella tulevan viikon ruoat ja käydä kaupassa ajan kanssa.

 

 

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty

Meal preppingissä syömiset suunnitellaan koko viikon ajalle, jolloin kauppareissut vähenevät ja on helppo syödä sitä mitä pitääkin. Preppauksen avulla saat kiireiseen arkeen lisää vapaa-aikaa, kukkarosi kiittää kun et ravaa kaupassa harva se päivä ja vältät herkkuihin haksahtamisen syömällä etukäteen suunniteltuja ja valmistettuja aterioita. Suunnitelmallisen preppauksen myötä on helppo pitää kiinni terveellisistä ruokavalinnoista. Kun terveelliset valinnat on tehty etukäteen ja ruokaa on jääkaapissa valmiina odottamassa, ei kauppaan tule piipahdettua mielitekojen perässä ja valinnoissa on helppo pysyä. Myös ruokahävikkiä syntyy vähemmän, kun ruoat suunnitellaan etukäteen.

 

 

Tonnikalalasagne on täydellinen preppausruoka

Tonnikalalasagnea ja muita vuokaruokia valmistat helposti kerralla suuremman satsin ja siksi ne ovatkin loistavia vaihtoehtoja preppaukseen. Vuokaruoat myös maistuvat usein jopa paremmilta vasta seuraavana päivänä niiden valmistuksesta.

Calvon muut preppausreseptit löydät täältä

 

vaikeusaste: keskitaso

kesto: 00:45h

annoksia: 6

Tarvitset:

6-8 pinaattilasagnelevyä

2 tlk Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä

1-2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

1/2 rkl öljyä

500 g tomaattimurskaa

1 tl oreganoa

3/4 tl suolaa

mustapippuria

Juustokastike:

2 rkl voita tai margariinia

3 rkl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

2 dl juustoraastetta

1/2 tl suolaa

mustapippuria

valkopippuria

Pinnalle:

1 dl juustoraastetta

tuoretta basilikaa

Ohje:

  1. Valuta tonnikala. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia.
  2. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kahdessa erässä kattilaan sekoittaen vispilällä. Keitä 2-3 minuuttia kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada lasagnevuoan pohjalle 1/2 tonnikalakastikkeesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Levitä päälle puolet lasagnelevyistä. Tee seuraava kerros samoin. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä n. 10 minuuttia ennen tarjoamista.
  5. Ripottele annoksen päälle tuoretta basilikaa.
  6. Tarjoile ja nauti!

Calvon vinkki

Jos kaikki perheessä eivät välitä juustosta tai haluat reseptistä arkisemman, voit kokeilla valmistaa tonnikalalasagnen ilman juustokastiketta.

 

Jätä kommenti