Tonnikalalasagne

Tonnikalalasagne

Mitä pidit tästä reseptistä?

Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:

Mitä pidit tästä reseptistä?

Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!

Tonnikalalasagne

Mehevä tonnikalalasagne on monen herkkuruokaa ja siitä riittää kerralla syötävää isommallekin porukalle. Kokeile Calvon reseptiä ja löydä tonnikalan avulla vaihtelua tavalliseen lasagneen. Kokeile ja ihastu, por favor!

Tonnikalalasagne, por favor!

vaikeusaste: keskitaso

kesto: 00:45h

annoksia: 6

Tarvitset:

6-8 pinaattilasagnelevyä

2 tlk Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä

1-2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

1/2 rkl öljyä

500 g tomaattimurskaa

1 tl oreganoa

3/4 tl suolaa

mustapippuria

Juustokastike:

2 rkl voita tai margariinia

3 rkl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

2 dl juustoraastetta

1/2 tl suolaa

mustapippuria

valkopippuria

Pinnalle:

1 dl juustoraastetta

tuoretta basilikaa

Ohje:

  1. Valuta tonnikala. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia.
  2. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kahdessa erässä kattilaan sekoittaen vispilällä. Keitä 2-3 minuuttia kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada lasagnevuoan pohjalle 1/2 tonnikalakastikkeesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Levitä päälle puolet lasagnelevyistä. Tee seuraava kerros samoin. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä n. 10 minuuttia ennen tarjoamista.
  5. Ripottele annoksen päälle tuoretta basilikaa.
  6. Tarjoile ja nauti, por favor!

Katso myös Calvon muut herkulliset tonnikalareseptit täältä.

 

Jätä kommenti