45 min
6
Tonnikalalasagne on vastine perinteiselle italialaiselle lasagnelle, joka koostuu pastalevyjen ja juustokastikkeen lisäksi tavallisesti jauhelihasta. Herkullisen tonnikalalasagnen salaisuus piilee runsaissa ja maukkaissa kastikkeissa. Kun molempia kastikkeita on riittävästi, lasagnesta saadaan suussa sulavan mehevää. On tärkeää, että myös päällimäiset lasagnelevyt peittyvät kunnolla kastikkeen alle.
Oletko kuullut meal preppingistä? Calvon tonnikalalasagne on täydellinen ruoka preppaukseen. Valmistamalla tonnikalalasagnea kerralla tupla- tai triplasatsin, säästät sekä aikaa että rahaa.
6-8 pinaattilasagnelevyä
2 tlk Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1/2 rkl öljyä
500 g tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria
valkopippuria
Pinnalle:
1 dl juustoraastetta
tuoretta basilikaa
1. Valuta tonnikala. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia.
2. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kahdessa erässä kattilaan sekoittaen vispilällä. Keitä 2-3 minuuttia kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
3.Kaada lasagnevuoan pohjalle 1/2 tonnikalakastikkeesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Levitä päälle puolet lasagnelevyistä. Tee seuraava kerros samoin. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
4. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä n. 10 minuuttia ennen tarjoamista.
5. Ripottele annoksen päälle tuoretta basilikaa.
6. Tarjoile ja nauti!