Tonnikalakiusaus

Mitä pidit tästä reseptistä?

Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:

Mitä pidit tästä reseptistä?

Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!

Tonnikalakiusaus

Tämä herkullinen koko perheen arkiruoka valmistuu helposti ja maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Tonnikalakiusaus on edullinen ja riittoisa ruoka, jota on helppo höystää kaikenlaisilla kaapista löytyvillä jämillä ja pussinpohjilla, kuten ruokakermoilla, herneillä tai juustonlopuilla – näin vältyt myös turhalta ruokahävikiltä! Tonnikalan tilalle kiusaukseen sopivat hyvin myös muut kalat tai kasvisproteiinivaihtoehdot.

Oletko kuullut meal preppingistä? Calvon tonnikalakiusaus on täydellinen ruoka preppaukseen. Valmistamalla tonnikalakiusausta kerralla tupla- tai triplasatsin, säästät sekä aikaa että rahaa.

 

 

Helpota arkeasi meal preppingillä

Meal preppingin eli preppaus tarkoittaa useamman päivän ruokien valmistusta yhdellä kertaa. Preppauksen avulla säästät niin aikaa kuin rahaakin. Valmistat useamman päivän ruoat helposti tämän arjen taikatempun avulla, sillä sinun ei tarvitse kuin kaivaa esiin isompi vuoka a tuplata tai vaikka triplata reseptin ainesten määrä. Valmiit ateriat voit jaotella valmiiksi annoksiksi eväsrasioihin.

Voit valita viikosta yhden preppauspäivän, jolloin käyt kaupassa ja valmistelet ruoat tulevalle viikolle. Sunnuntai on suosittu päivä preppaukseen, koska silloin on yleensä hyvin aikaa suunnitella tulevan viikon ruoat ja käydä kaupassa ajan kanssa.

 

 

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty

Meal preppingissä syömiset suunnitellaan koko viikon ajalle, jolloin kauppareissut vähenevät ja on helppo syödä sitä mitä pitääkin. Preppauksen avulla saat kiireiseen arkeen lisää vapaa-aikaa, kukkarosi kiittää kun et ravaa kaupassa harva se päivä ja vältät herkkuihin haksahtamisen syömällä etukäteen suunniteltuja ja valmistettuja aterioita. Suunnitelmallisen preppauksen myötä on helppo pitää kiinni terveellisistä ruokavalinnoista. Kun terveelliset valinnat on tehty etukäteen ja ruokaa on jääkaapissa valmiina odottamassa, ei kauppaan tule piipahdettua mielitekojen perässä ja valinnoissa on helppo pysyä. Myös ruokahävikkiä syntyy vähemmän, kun ruoat suunnitellaan etukäteen.

 

 

Tonnikalakiusaus on täydellinen preppausruoka

Tonnikalakiusausta ja muita vuokaruokia valmistat helposti kerralla suuremman satsin ja siksi ne ovatkin loistavia vaihtoehtoja preppaukseen. Vuokaruoat myös maistuvat usein jopa paremmilta vasta seuraavana päivänä niiden valmistuksesta.

Calvon muut preppausreseptit löydät täältä

 

 

vaikeusaste: helppo

kesto: 01:00h

annoksia: 6

Tarvitset:

1 kg peruna-sipulisekoitus

2 prk Calvon tonnikalaa vedessä

4 dl ruokakermaa

1 sipuli silputtuna

sitruunapippuria

 

Ohje:

 

  1. Kaada peruna-sipuliseos uunivuokaan. Sekoita joukkoon valutettu tonnikala ja silputtu sipuli.
  2. Kaada päälle ruokakerma, rouhi mausteeksi sitruunapippuria. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes ruoka alkaa saada hieman väriä pintaan.
  4. Tarjoile ja nauti!

 

Calvon vinkki

Lisää joukkoon halutessasi juustoraastetta. Näin saat tonnikalakiusauksestasi vieläkin maistuvampaa!

 

1
Jätä kommenti

1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
newest oldest most voted
Anne Elo

Tilliä vois laittaa myös