Tonnikalapihvit:
4 prk Calvo tonnikalaa auringonkukkaöljyssä (à 65g)
2 kpl kananmunia
nippu ruohosipulia hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
1 kpl sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunan mehua
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
4 kpl hampurilaissämpylöitä
2 kpl tomaatteja viipaloituna
1 kpl punasipuli renkaiksi leikattuna
valkosipuli- ja chilimajoneesia
rapeaa salaattia
pankojauhoa pihvien leivitykseen
voita pihvien paistamiseen
1. Valuta tonnikalat (ota öljy talteen) ja sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään
tasaiseksi massaksi.
2. Muotoile massasta neljä tasakokoista pihviä ja pyörittele ne pankojauhossa. Voit myös
hieman painella pankojauhoa pihvien pintaan, jolloin se tarttuu paremmin.
3. Paista pihvejä pannulla voissa ja tonnikalojen öljyssä n. 4 min per puoli, kunnes pihvit
ovat kauniin ruskeita ja pinnaltaan rapeita.
4. Sivele hieman valkosipulimajoneesia sämpylöiden leikkuupinnoille ja paahda ne
paistinpannulla.
5. Levitä pohjasämpylöille valkosipulimajoneesia ja lisää päälle täytteet mieleisessäsi
järjestyksessä.
6. Levitä kansisämpylöille chilimajoneesia ja nosta kannet hampurilaisten päälle.