Tonnikala-makaronilaatikko

Tonnikala-makaronilaatikko

Mitä pidit tästä reseptistä?

Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:

Mitä pidit tästä reseptistä?

Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!

Tonnikala-makaronilaatikko

Tonnikala-makaronilaatikko on kalaisa versio perinteisestä suomalaisten arkiruokasuosikista. Tähän pataruokien klassikkoon saat mukavasti piristystä vaihtamalla perinteisen jauhelihan tonnikalaan. Tonnikala-makaronilaatikko on edullinen ja riittoisa ruoka, joka maistuu koko perheelle.

Makaronilaatikkoa on helppo muunnella esim. korvaamalla osa nesteestä tomaattimurskalla tai lisäämällä joukkoon kasviksia, kuten porkkanaa tai tomaattia. Voit myös kokeilla maustaa tonnikala-makaronilaatikkoa valkosipulilla.

Oletko kuullut meal preppingistä? Calvon tonnikala-makaronilaatikko on täydellinen ruoka preppaukseen. Valmistamalla tonnikala-makaronilaatikkoa kerralla tupla- tai triplasatsin, säästät sekä aikaa että rahaa.

 

 

Helpota arkeasi meal preppingillä

Meal preppingin eli preppaus tarkoittaa useamman päivän ruokien valmistusta yhdellä kertaa. Preppauksen avulla säästät niin aikaa kuin rahaakin. Valmistat useamman päivän ruoat helposti tämän arjen taikatempun avulla, sillä sinun ei tarvitse kuin kaivaa esiin isompi vuoka ja tuplata tai vaikka triplata reseptin ainesten määrä. Valmiit ateriat voit jaotella valmiiksi annoksiksi eväsrasioihin.

Voit valita viikosta yhden preppauspäivän, jolloin käyt kaupassa ja valmistelet ruoat tulevalle viikolle. Sunnuntai on suosittu päivä preppaukseen, koska silloin on yleensä hyvin aikaa suunnitella tulevan viikon ruoat ja käydä kaupassa ajan kanssa.

 

 

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty

Meal preppingissä syömiset suunnitellaan koko viikon ajalle, jolloin kauppareissut vähenevät ja on helppo syödä sitä mitä pitääkin. Preppauksen avulla saat kiireiseen arkeen lisää vapaa-aikaa, kukkarosi kiittää kun et ravaa kaupassa harva se päivä ja vältät herkkuihin haksahtamisen syömällä etukäteen suunniteltuja ja valmistettuja aterioita. Suunnitelmallisen preppauksen myötä on helppo pitää kiinni terveellisistä ruokavalinnoista. Kun terveelliset valinnat on tehty etukäteen ja ruokaa on jääkaapissa valmiina odottamassa, ei kauppaan tule piipahdettua mielitekojen perässä ja valinnoissa on helppo pysyä. Myös ruokahävikkiä syntyy vähemmän, kun ruoat suunnitellaan etukäteen.

 

 

Tonnikala-makaronilaatikko on täydellinen preppausruoka

Tonnikala-makaronilaatikkoa ja muita pastaruokia valmistat helposti kerralla suuremman satsin ja siksi ne ovatkin loistavia vaihtoehtoja preppaukseen. Pastaruoat myös maistuvat usein jopa paremmilta vasta seuraavana päivänä niiden valmistuksesta.

Calvon muut pastaruokareseptit löydät täältä

 

vaikeusaste: helppo

kesto: 01:00h

annoksia: 8

Tarvitset:

400 g makaronia

2 tlk (300-400 g) Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä

1 sipuli

1 porkkana

Tarvitset munamaitoon:

6 dl kevytmaitoa

2 kananmunaa

½ tl suolaa

 

Ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Mausta keitinvesi suolalla ja keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kun makaronit ovat kypsiä, valuta ne ja kaada uunivuokaan.
  3. Silppua sipuli ja raasta porkkana. Kuullota pannulla öljyssä. 
  4. Valuta tonnikalat ja sekoita ne ja sipuli-porkkanaseos pastan joukkoon vuokaan.
  5. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. 
  6. Kypsennä uunin alaosassa n. 45-60 minuuttia.
  7. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja tarjoile salaatin kanssa.

Calvon vinkki

Lisää joukkoon salaattijuustokuutioita (1 prk/200 g) ja saat tonnikala-makaroonilaatikkoon mukavaa juustoisuutta. 

Voit myös halutessasi ripotella juustoraastetta tonnikalamakaronilaatikon päälle ennen paistamista.

Jätä kommenti