60 min
8
Tonnikala-makaronilaatikko on kalaisa versio perinteisestä suomalaisten arkiruokasuosikista. Tähän pataruokien klassikkoon saat mukavasti piristystä vaihtamalla perinteisen jauhelihan tonnikalaan. Tonnikala-makaronilaatikko on edullinen ja riittoisa ruoka, joka maistuu koko perheelle.
Makaronilaatikkoa on helppo muunnella esim. korvaamalla osa nesteestä tomaattimurskalla tai lisäämällä joukkoon kasviksia, kuten porkkanaa tai tomaattia. Voit myös kokeilla maustaa tonnikala-makaronilaatikkoa valkosipulilla.
Oletko kuullut meal preppingistä? Calvon tonnikala-makaronilaatikko on täydellinen ruoka preppaukseen. Valmistamalla tonnikala-makaronilaatikkoa kerralla tupla- tai triplasatsin, säästät sekä aikaa että rahaa.
400 g makaronia
2 tlk (300-400 g) Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
1 sipuli
1 porkkana
6 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Mausta keitinvesi suolalla ja keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kun makaronit ovat kypsiä, valuta ne ja kaada uunivuokaan.
3. Silppua sipuli ja raasta porkkana. Kuullota pannulla öljyssä.
4. Valuta tonnikalat ja sekoita ne ja sipuli-porkkanaseos pastan joukkoon vuokaan.
5. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan.
6. Kypsennä uunin alaosassa n. 45-60 minuuttia.
7. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja tarjoile salaatin kanssa.