Tonnikala-makaronilaatikko

Tonnikala-makaronilaatikko resepti

Mitä pidit tästä reseptistä?

Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:

Mitä pidit tästä reseptistä?

Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!

Tonnikala-makaronilaatikko

Tonnikala-makaronilaatikko – kokeile valmistaa tätä suomalaisten perinteistä suosikkiruokaa tonnikalasta! Makaronilaatikko on klassikkoruoka ja meidän suomalaisten ikisuosikki, jos arkiruoista puhutaan. Tähän pataruokien klassikkoon saat mukavasti piristystä vaihtamalla perinteisen jauhelihan tonnikalaan. Tästä ei ruoanlaitto paljon voi helpottua, katso resepti!

Arjen suosikkiruoka tonnikala-makaronilaatikko, por favor!

Katso myös Calvon muut herkulliset tonnikalareseptit täältä.

vaikeusaste: helppo

kesto: 01:00h

annoksia: 8

Tarvitset:

400 g makaronia

2 tlk (300-400 g) Calvon tonnikalaa öljyssä

1 sipuli

1 porkkana

Tarvitset munamaitoon:

6 dl kevytmaitoa

2 kananmunaa

½ tl suolaa

 

Ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Mausta keitinvesi suolalla ja keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kun makaronit ovat kypsiä, valuta ne ja kaada uunivuokaan.
  3. Silppua sipuli ja raasta porkkana. Kuullota pannulla öljyssä. 
  4. Valuta tonnikalat ja sekoita ne ja sipuli-porkkanaseos pastan joukkoon.
    5. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. 
  5. Kypsennä tonnikalamakaronilaatikkoa uunin alaosassa n. 45-60 minuuttia.
  6. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja tarjoile salaatin kanssa, por favor!

Calvon vinkki, por favor!

Lisää joukkoon salaattijuustokuutioita (1 prk/200 g) ja saat tonnikala-makaroonilaatikkoon mukavaa juustoisuutta. 

Voit myös halutessasi ripotella juustoraastetta tonnikalamakaronilaatikon päälle ennen paistamista.

Katso myös Calvon muut herkulliset tonnikalareseptit täältä.

Jätä kommenti