50 min
6
Herkullinen tonnikala-katkarapupiirakka maistuu suolaisena herkkuna kahvipöydässä, lounaana salaatin kera tai vaikkapa illanistujaisten tarjottavana. Helppoa ja maistuvaa, kokeile!
Pohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
125 g voita tai margariinia
1 dl maitorahkaa
1 prk Calvon tonnikalaa
1 ps (180g) katkarapuja
2,5 dl ruokakermaa (esimerkiksi 3 juustoa)
3 kananmunaa
100 g tuorejuustoa
1 tl sitruunapippuria
1 tl yrttisuolaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
2 dl juustoraastetta
1. Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin pakkauksen ohjeen mukaisesti. Nypi jauhot ja rasva kulhossa. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen teon ajaksi.
2. Valuta katkaravut ja tonnikala. Sekoita keskenään kerma, munat, tuorejuusto, mausteet sekä juustoraaste.
3. Ota taikina kylmästä ja taputtele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Levitä tonnikala ja katkaravut piirakkapohjan päälle. Levitä täyte katkarapujen ja tonnikalan päälle.
4. Paista tonnikala-katkarapupiirakkaa ensin 10 minuuttia 200 asteisen uunin alatasolla, jotta pohja ehtii kypsyä. Nosta vuoka sen jälkeen uunin keskitasolle ja jatka paistamista uunista riippuen 15-20 minuuttia kunnes piirakka on kiinteä ja pinta on saanut kauniin värin.