

Mitä pidit tästä reseptistä?
Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:
Mitä pidit tästä reseptistä?
Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!
Kiitos palautteesta!
Tonnikala-katkarapupiirakka
Herkullinen tonnikala-katkarapupiirakka maistuu suolaisena herkkuna kahvipöydässä, lounaana salaatin kera tai vaikkapa illanistujaisten tarjottavana. Helppoa ja maistuvaa, kokeile!
Katso myös muut Calvon reseptit täältä.
Tarvitset:
Pohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
125 g voita tai margariinia
1 dl maitorahkaa
Täyte:
1 prk Calvon tonnikalaa
1 ps (180g) katkarapuja
2,5 dl ruokakermaa (esimerkiksi 3 juustoa)
3 kananmunaa
100 g tuorejuustoa
1 tl sitruunapippuria
1 tl yrttisuolaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
2 dl juustoraastetta
Ohje:
- Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin pakkauksen ohjeen mukaisesti. Nypi jauhot ja rasva kulhossa. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen teon ajaksi.
- Valuta katkaravut ja tonnikala. Sekoita keskenään kerma, munat, tuorejuusto, mausteet sekä juustoraaste.
- Ota taikina kylmästä ja taputtele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Levitä tonnikala ja katkaravut piirakkapohjan päälle. Levitä täyte katkarapujen ja tonnikalan päälle.
- Paista tonnikala-katkarapupiirakkaa ensin 10 minuuttia 200 asteisen uunin alatasolla, jotta pohja ehtii kypsyä. Nosta vuoka sen jälkeen uunin keskitasolle ja jatka paistamista uunista riippuen 15-20 minuuttia kunnes piirakka on kiinteä ja pinta on saanut kauniin värin.
Calvon vinkki
Saat piirakkaan helposti erilaista makua, kun vaihtelet maustettuja tuorejuustoja.

Mikä on uunin lämpötila tässä tonnikala katka.rapu piiraassa?
Hei! 200 astetta. Korjattu nyt myös reseptiin. 🙂 kiitos kommentista!
Tämä on HYVÄÄ!
Mukava kuulla että maistuu! 🙂
Kannattaako reseptiin käyttää tonnikalaa vedessä vai öljyssä?
Hei, tämä resepti toimii kummallakin vaihtoehdolla. 🙂
Moi. Otin piirakan juuri uunista. En voi ymmärtää miten toiset täällä puhuu et pohja on niin löysää että lusikoida pitää? Ootte laittaneet väärän määrän siinä tapauksessa aineita. Onko mennyt koko prk rahkaa vaikka ohjeessa on 1dl vai mikä, mun pohja oli täysin pallo kun laitoin sen kelmuun tekeytymään jääkappiin ja painelin sitten vuokaan. Täytettä muokkasin koska ei ollut kuin vajaa puoli pussia katkarapuja, laitoin 2 pientä tonnikalapurkkia yhden sijaan. muuten tein tismalleen ohjeen mukaan. Hyvältä näyttää ja tuoksu on ihana, annan tekeytyä vuuassa hetken aikaa ennenkuin nostan tarjoiluvadille, kiitos ohjeesta!