45 min
6
Henrin Alenin tonnikala-kapris piiras on suolainen piiras, joka sopii niin juhlapöytään kuin arki-iltojen iloksi. Tämä resepti on helppo valmistaa ja maistuu varmasti kaikille. Henri Alen on suomalainen kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija, joka on tullut tunnetuksi myös monista tv-ohjelmista. Tämän reseptin hän on tehnyt yhteistyössä Calvon kanssa.
1 pkt pakastettua piirakkataikinaa
400 g Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä MSC
300 g tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 rkl hienonnettuja kapriksia
2 rkl leikattua ruohosipulia
3 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
valkopippuria
suolaa
2 dl juustoraastetta
1. Kauli taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Nosta kaulitun taikinan reunoja hieman, jotta täyte pysyy piiraan päällä.
2. Sekoita tuorejuuston joukkoon munat ja vehnäjauho. Sekoita toisessa astiassa varovasti tonnikala ja kerma keskenään.
3. Yhdistä seokset toisiinsa. Lisää leikatut kaprikset ja ruohosipuli seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Levitä täyte piirastaikinan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Kypsennä uunissa 220 asteessa uunin ala-tasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
6. Tarjoile ja herkuttele!