Sardiinipizza

Sardiinipizza resepti

Mitä pidit tästä reseptistä?

Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:

Mitä pidit tästä reseptistä?

Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!

Sardiinipizza

Sardiinipizza – oletko aiemmin kokeillut? Sardiini on todella terveellinen kala ja sisältää runsaasti mm. omega-3-rasvahappoja. Rasvahapot ovat elimistöllemme välttämättömiä, joten kannattaa huolehtia, että niitä sisältyy riittävästi ruokavalioon. Voit valmistaa Calvon herkullista sardiinipizzaa helpon kaavan mukaan käyttämällä kaupan valmista pizzapohjaa ja tomaattikastikkeena ketsuppia ja/tai tomaattipyreetä. Jos haluat panostaa, valmista pizzapohja ja tomaattikastike itse. Huom! Muista valmistaa tomaattikastike hyvissä ajoin etukäteen. Ohje löytyy sivun alalaidasta. Herkullisia pizzahetkiä!

 

Herkullinen sardiinipizza, por favor!

Katso myös muut Calvon reseptit täältä.

 

vaikeusaste: helppo keskitaso

kesto: 01:00h

annoksia:

Tarvitset:

Pohjaan:

1/2 pss kuivahiiva

2 dl vettä

1 tl suolaa

3 rkl öljyä

5 dl vehnäjauhoja

tai kaupan valmis pizzapohja

Täytteet:

3-4 prk Calvon sardiineja tomaattikastikkeessa

1 punasipuli

vihreitä oliiveja paprikatäytteellä

fetajuustokuutioita

juustoraastetta

ketsuppia ja/tai tomaattipyreetä. (Halutessasi voit valmistaa myös tomaattikastikkeen itse, ohje alhaalla)

oreganoa

Ohje:

  1. Valmista pizzapohja (jos käytät valmispohjaa, ohita tämä vaihe).
    1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sekaan suola ja öljy.
    2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Taikinan tulisi saada sellainen koostumus, ettei se tartu sormiin kiinni.
    3. Kohota taikinaa liinan alla kulhossa n. puoli tuntia.
    4. Kauli taikina leivinpaperin päällä ja siirrä pellille.
  2. Levitä ketsuppia ja/tai tomaattipyreetä tasaisesti pizzapohjalle.
  3. Muussaa sardiinit haarukalla mössöksi ja levitä pizzapohjan päälle.
  4. Halkaise oliivit puoliksi, viipaloi punasipuli ja valuta fetajuustokuutiot. Lisää ainekset tasaisesti pizzan päälle.
  5. Lisää lopuksi juustoraastetta pizzan päälle ja paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai valmispohjan ohjeen mukaan.
  6. Ripottele päälle vielä oreganoa ja herkuttele, por favor!

Calvon vinkki, por favor!

Voit valmistaa myös tomaattikastikkeen itse helposti:

Tarvitset:

2 tlk kuorittuja tomaatteja

20 g suolaa

20 g oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

Tuoretta basilikaa

Ohje:

1. Kaada tomaatit suureen kannelliseen astiaan. Lisää suola ja oliiviöljy. Murskaa ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittilemma. Lisää joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet, joista vihreät osat on leikattu pois ja kourallinen basilikan lehtiä. Sekoita lopuksi kaikki ainekset sekaisin esim. puukapustalla (älä käytä enää tässä vaiheessa sauvasekoitinta).

2. Peitä ja anna maustua jääkaapissa 2-3 tuntia.

3. Kun levität kastiketta pizzan päälle, ota puolikkaat valkosipulin kynnet pois.

 

Katso myös muut Calvon herkulliset reseptit täältä.

Jätä kommenti