60 min
Sardiinipizza – oletko aiemmin kokeillut? Sardiini on todella terveellinen kala ja sisältää runsaasti mm. omega-3-rasvahappoja. Rasvahapot ovat elimistöllemme välttämättömiä, joten kannattaa huolehtia, että niitä sisältyy riittävästi ruokavalioon. Voit valmistaa Calvon herkullista sardiinipizzaa helpon kaavan mukaan käyttämällä kaupan valmista pizzapohjaa ja tomaattikastikkeena ketsuppia ja/tai tomaattipyreetä. Jos haluat panostaa, valmista pizzapohja ja tomaattikastike itse. Huom! Muista valmistaa tomaattikastike hyvissä ajoin etukäteen. Ohje löytyy sivun alalaidasta. Herkullisia pizzahetkiä!
Pohjaan:
1/2 pss kuivahiiva
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
tai kaupan valmis pizzapohja
3-4 prk Calvon sardiineja tomaattikastikkeessa
1 punasipuli
vihreitä oliiveja paprikatäytteellä
fetajuustokuutioita
juustoraastetta
ketsuppia ja/tai tomaattipyreetä. (Halutessasi voit valmistaa myös tomaattikastikkeen itse, ohje alhaalla)
oreganoa
1. Valmista pizzapohja (jos käytät valmispohjaa, ohita tämä vaihe).
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sekaan suola ja öljy.
2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Taikinan tulisi saada sellainen koostumus, ettei se tartu sormiin kiinni.
3. Kohota taikinaa liinan alla kulhossa n. puoli tuntia.
4. Kauli taikina leivinpaperin päällä ja siirrä pellille.
2. Levitä ketsuppia ja/tai tomaattipyreetä tasaisesti pizzapohjalle.
3. Muussaa sardiinit haarukalla mössöksi ja levitä pizzapohjan päälle.
4. Halkaise oliivit puoliksi, viipaloi punasipuli ja valuta fetajuustokuutiot. Lisää ainekset tasaisesti pizzan päälle.
5. Lisää lopuksi juustoraastetta pizzan päälle ja paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai valmispohjan ohjeen mukaan.
6. Ripottele päälle vielä oreganoa ja herkuttele!