45 min
4
Sardiinipasta on helppo ja herkullinen arkiruoka ja kuten myös muut tomaattipohjaiset pastat, on tämäkin oikea arjen pelastaja. Maistuu hyvin niin aikuisille kuin perheen pienimmille. Sardiinipastan ainekset säilyvät pitkään, joten ne on helppo pitää kaapissa aina varalla. Kokeile ja herkuttele!
1 prk Calvon sardiineja oliiviöljyssä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili
2 dl paseerattua tomaattia
400 g pastaa
raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota öljyssä kattilassa tai suurella pannulla.
2. Leikkaa sardiinit pienemmiksi paloiksi ja lisää edellisten joukkoon. Anna kypsyä pari minuuttia.
3. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti ja tarvittaessa tilkka vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna porista liedellä n. 10 minuuttia.
4. Keitä pasta sillä välin kun kastike valmistuu. Kun pasta on valmista, lisää sen joukkoon 0,5 dl oliiviöljyä. Sekoita pasta ja kastike keskenään.
5. Annostele lautaselle, ripottele päälle parmesaania ja tarjoile!