45 min
4
Riisi-tonnikalatäytteiset paprikat ovat herkullinen ja täyttävä uuniruoka, joka sopii täydellisesti niin arkeen kuin viikonloppuun. Calvo-tonnikala, kaprikset ja paahdetut leipäkuutiot antavat täytteelle täyteläisen maun. Täytetyt paprikat voi valmistaa myös etukäteen – ne maistuvat erinomaisilta kylminäkin.
5 dl riisiä
160 g Calvo-tonnikalaa öljyssä
1 rkl kapriksia
n. 1 dl vaaleaa leipää kuutioituna (n. 50 g)
4 paprikaa
suolaa oman maun mukaan
Kiehauta runsaasti vettä kattilassa. Lisää suola ja keitä riisi hieman vähemmän aikaa kuin pakkauksessa suositellaan (esim. jos ohjeessa on 20 min, keitä n. 15 min). Valuta hyvin, siirrä kulhoon ja lisää pieni loraus öljyä, jotta riisinjyväti eiväti tartu yhteen.
Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Huuhtele paprikat ja leikkaa yläosa pois niin, että paprikasta muodostuu “pikkukulho”. Poista siemenet ja valkoiset kalvot sisältä. Taputtele kuivaksi ja ripottele sisälle hieman suolaa. Laita sivuun odottamaan.
Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi ja paahda ne pannulla lorauksessa öljyä, kunnes saat rapeita “krutonkeja”. Sekoita kulhossa valutettu tonnikala, huuhdellut kaprikset. Lisää riisi ja paahdetut leipäkuutiot. Sekoita hyvin tasaiseksi seokseksi.
Lusikoi riisi-tonnikalaseos paprikoiden sisään.
Paista:
Kypsennä 180 °C:ssa noin 40–45 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Vinkki:
Täytetyt paprikat maistuvat erinomaisilta myös kylmänä, joten voit valmistaa ne etukäteen ja syödä seuraavana päivänä.