15 min
Parhaat pastat ovat yleensä helppoja, raikkaita ja nopeita valmistaa. Henrin Alenin raastettu kesäkurpitsa-tonnikalapasta sopii loistavasti syysiltojen iloksi ja valmistuu kymmenessä minuutissa. Henri Alen on suomalainen kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija, joka on tullut tunnetuksi myös monista tv-ohjelmista. Tämän reseptin hän on tehnyt yhteistyössä Calvon kanssa.
400 g La Molisana spaghetti nro 15. pastaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 kuorittua valkosipulinkynttä
0,5 tl kuivattua chiliä
1 sitruuna
3 rkl hienonnettua basilika
1 prk, 50 g Calvon tonnikalaa vedessä
3 rkl Monini Gran Fruttato oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1. Pese kesäkurpitsa ja raasta se karkealla raastimella. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
2. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen.
3. Kuullota valkosipuli poliiviöljyssä ja lisää mukaan raastettu kesäkurpitsa. Kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti ja purista mukaan sitruunan mehu.
4. Valuta pasta ja lisää se kesäkurpitsan mukaan. Lisää mukaan myös valutettu tonnikala sekä hienonnettu basilika.
5. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
6. Tarjoile!