30 min
4
Henri Alenin herkullinen Nizzan salaatti tonnikalasta ja uppomuna on raikas ja maistuva esimerkiksi lounaaksi!
2 pussia vihreää salaattia (esim. jäävuori-, frisee- tai romaine-salaattia)
200 g pakastettuja vihreitä papuja
400 g keitettyjä pieniä perunoita
2 purkkia Calvo tonnikalaa oliiviöljyssä
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
2 luumutomaattia
1 punasipuli
10 sardellifilettä tai Calvo sardiineja
sormisuolaa
1 tl dijon-sinappia
tilkka hunajaa
2 rkl punaviinietikkaa
0,7 dl oliiviöljyä (tonnikalojen valutusöljyä, puuttuva osa Monini ekstra-neitsyt oliiviöljyä)
suolaa ja mustapippuria
Uppomunat
4 kananmunaa
1,5 l vettä
1,5 dl väkiviinaetikkaa
Revi pestyt salaatit tarjoiluastian pohjalle. Leikkaa tomaatit ja viipaloi kuorittu punasipuli. Viipaloi perunat. Asettele kaikki ainekset sa- laatin päälle haluamallasi tavalla. Sekoita dres- singin ainekset hyvin keskenään ja pirskottele salaatin päälle. Valmista uppomunat: Riko munat kahvikuppeihin. Laita vesi kattilaan ja tuo kiehumispisteeseen. Lisää mukaan etikka.
Laita vesi pyörimään kattilassa isolla lusikalla ja tiputa mukaan yksi muna kerrallaan. Pyö- räytä vettä varovasti lusikalla jotta munat eivät jää kattilan pohjaan kiinni. Hauduta munia
6 minuuttia. Nosta varovasti munat vedestä lusikan avulla ja anna veden valua pois. Aseta munat salaatin päälle ja mausta ne sormisuolalla.