Mustaa spaghettia simpukoiden ja sardiinien kera

Mustaa spaghettia simpukoiden ja sardiinien kera

Mitä pidit tästä reseptistä?

Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:

Mitä pidit tästä reseptistä?

Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!

Mustaa spaghettia simpukoiden ja sardiinien kera

Henrin Alénin mustaa spaghettia simpukoiden ja sardiinien kera on loistava illallisruoka pimeneviin viikonloppuiltoihin. Mustekalan musteella värjätty spaghetti on italialainen klassikko, jolla on pehmeämpi ja nuudelimaisempi rakenne tavalliseen pastaan verrattuna. Mustan spaghetin kaveriksi sopivat loistavasti Calvon sinisimpukat, sardiinit sekä herkullinen tomaattikastike. Henri Alén on suomalainen kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija. Tämän reseptin hän on tehnyt yhteistyössä Calvon kanssa.

Katso reseptivideo sivun alalaidasta!

Henri Alén suosittelee – mustaa spaghettia simpukoiden ja sardiinien kera

Katso myös muut Henri Alénin reseptit täältä.

 

vaikeusaste: keskitaso

kesto: 00:45h

annoksia:

Tarvitset:

400 g La Molisana Al Nero mustaa spaghettia

1 prk Calvo simpukoita mausteliemessä

1 prk Calvo sardiineja oliiviöljyssä

1 prk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja

2 valkosipulinkynttä

ripaus peperochino chiliä (kuivattua chililastua)

1 dl kuivaa valkoviiniö

1 ruukku lehtipersiljaa

0,5 dl Monini Anfora oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Ohje:

  1. Pilko kokonaiset säilötyt tomaatit isoiksi paloiksi, ja valuta tomaattimehu talteen. Viipaloi valkosipuli  ohuiksi lastuiksi ja hienonna lehtipersilja.
  2. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Sillä välin laita puolet oliiviöljystä syvälle pannulle ja kuullota valkosipulinkynnet ja peperochinot miedolla lämmöllä.
  3. Lisää mukaan valkoviini ja tölkistä talteen otettu tomaattimehu. Hauduta viisi minuuttia. Lisää mukaan pilkotut tomaatit, lehtipersilja ja simpukat. Lisää mukaan hieman pastan keitinvettä ja valutettu spaghetti. Jatka kypsennystä minuutin ajan varovasti pastaa samalla nostellen, näin pasta kypsyy loppuun ja imee simpukan maun itseensä.
  4. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla oliiviöljyllä.
  5. Asettele sardiinit varovasti pastan päälle juuri ennen tarjoilua.
  6. Tarjoile ja nauti, por favor!

Katso reseptivideo ja kokkaa yhdessä Henrin kanssa!

Tällä reseptillä valmistat spaghetin perinteiseen italialaiseen tapaan.

Jätä kommenti