15 min
Meksikolainen tonnikalasalaatti valmistuu nopeasti ja sopii hyvin lounaaksi, leffaevääksi tai vaikkapa illalliseksi.
Potkua salaattiin tuovat tuore koriantieri sekä jalapeno. Kokeile ja herkuttele!
2 prk Calvo tonnikalaa vedessä
1 prk (300 g) säilykemaissia
1 prk (400 g) kidneypapuja
1 avokado
2 tomaattia
1 punasipuli
1 lime
nippu tuoretta korianteria
3 rkl jalapenoviipaleita
suolaa
pippuria
rapeaa salaattia (esim. romaine)
4 rkl majoneesia
4 rkl kermaviiliä
2 tl tacomausteseosta
nachoja
1. Valuta tonnikala. Huuhdo maissit ja kidneypavut. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota kuoret. Kuutioi avokadon hedelmäliha ja purista päälle puolikkaan limen mehu. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.
2. Sekoita esivalmistellut ainekset yhteen. Mausta jalapenoviipaleilla, lopulla limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Asettele salaatinlehtiä tarjoiluvadille ja kaada päälle muut salaattiainekset.
3. Sekoita majoneesi, kermaviili ja tacomausteseos yhteen ja annostele salaatin päälle. Tarjoile nachojen kanssa ja nauti!