30 min
2
Lämpimät voileivät sardiineilla maistuvat iltapalana esimerkiksi teen kanssa tai sopivat hyvin vaikkapa kylässä oleville ystäville tarjottavaksi. Lämpimät sardiinileivät ovat helppoja ja edullisia valmistaa, minkä lisäksi niitä voi varioida helposti kaapin antimien tai omien mieltymysten mukaan!
1 prk Calvon sardiineja oliiviöljyssä
1 tomaatti
voita
juustoa (joko raastetta tai viipaleita)
4 leipäviipaletta
mustapippuria
suolaa
1. Pilko sardiinit ja viipaloi tomaatit.
2. Levitä leipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele jokaisen leivän pintaan hyvin ohut voikerros. Ripottele sardiinin palaset leiville ja lisää myös tomaattiviipaleet. Mausta sardiinileivät suolalla ja pippurilla ja lisää päälle vielä juustoa.
3. Paista lämpimiä voileipiä uunissa 200 asteen lämmössä kunnes juusto saa kauniin rusehtavan värin.
4. Anna leipien jäähtyä hetki ja tarjoile esimerkiksi salaatin kanssa!