15 min
Henrin Alenin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno toimii loistavasti kevyenä lounaana, lisukkeena tai alkusalaattina. Tämä resepti on hyvä esimerkki siitä, että pienistä ja yksinkertaisista ainesosista voi syntyä erittäin herkullinen ateria. Tonnikala-papusalaatti säilyy hyvin ja on helppo pakata vaikkapa evääksi. Henri Alen on suomalainen kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija, joka on tullut tunnetuksi myös monista tv-ohjelmista. Tämän reseptin hän on tehnyt yhteistyössä Calvon kanssa.
2 prk (à 400 g) cannellini- tai borlottipapuja (kypsennettyjä)
1 prk, 50 g Calvo-tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
1 pieni punasipuli
2 oksaa varsiselleria
1 porkkana
1 ruukku lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria
3 rkl punaviinietikkaa
vajaa 1 dl Monini Anfora oliiviöljyä
koristeeksi rucolaa tai vesikrassia
1. Valuta ja huuhdo pavut huolellisesti. Pane kulhoon valutetun tonnikalan kanssa.
2. Hienonna punasipuli ja varsiselleri ja lisää ne joukkoon. Kuori ja viipaloi porkkana ja lisää seokseen.
3. Mausta hienonnetulla lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla.
4. Mausta salaatti lopuksi vielä punaviinietikalla ja oliiviöljyllä mehevän kosteaksi.
5. Koristele salaatti rucolalla tai vesikrassilla.
6. Tarjoile ja nauti!