Italialainen tonnikala-papusalaatti

Italialainen tonnikala-papusalaatti

Mitä pidit tästä reseptistä?

Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:

Mitä pidit tästä reseptistä?

Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!

Italialainen tonnikala-papusalaatti

Henrin Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno toimii loistavasti kevyenä lounaana, lisukkeena tai alkusalaattina. Tämä resepti on hyvä esimerkki siitä, että pienistä ja yksinkertaisista ainesosista voi syntyä erittäin herkullinen ateria. Tonnikala-papusalaatti säilyy hyvin ja on helppo pakata vaikkapa evääksi. Henri Alén on suomalainen kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija, joka on tullut tunnetuksi myös monista tv-ohjelmista. Tämän reseptin hän on tehnyt yhteistyössä Calvon kanssa.

Katso reseptivideo sivun alalaidasta!

Henri Alén suosittelee – italialainen tonnikala-papusalaatti

Katso myös muut Henri Alénin reseptit täältä.

 

vaikeusaste: helppo

kesto: 00:15h

annoksia:

Tarvitset:

2 prk (à 400 g) cannellini- tai borlottipapuja (kypsennettyjä)

1 prk, 50 g Calvo-tonnikalaa auringonkukkaöljyssä

1 pieni punasipuli

2 oksaa varsiselleria

1 porkkana

1 ruukku lehtipersiljaa

suolaa ja mustapippuria

3 rkl punaviinietikkaa

vajaa 1 dl Monini Anfora oliiviöljyä

koristeeksi rucolaa tai vesikrassia

Ohje:

  1. Valuta ja huuhdo pavut huolellisesti. Pane kulhoon valutetun tonnikalan kanssa.
  2. Hienonna punasipuli ja varsiselleri ja lisää ne joukkoon. Kuori ja viipaloi porkkana ja lisää seokseen.
  3. Mausta hienonnetulla lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla.
  4. Mausta salaatti lopuksi vielä punaviinietikalla ja oliiviöljyllä mehevän kosteaksi.
  5. Koristele salaatti rucolalla tai vesikrassilla.
  6. Tarjoile ja nauti, por favor!

Katso video ja kokkaa yhdessä Henrin kanssa!

Tällä reseptillä valmistat tonnikala-papusalaatin perinteiseen italialaiseen tapaan.

Jätä kommenti