30 min
4
Happins-pinsa caponata-kastikkeella ja Calvo-tonnikalalla on herkullinen yhdistelmä italialaisia makuja ja rapeaa pohjaa. Makean hapokas caponata valmistetaan munakoisosta, paprikasta, oliiveista ja kapriksista – ja se saa makuparikseen laadukkaan tonnikalan. Tämä helppo ja maukas uuniruoka toimii loistavasti viikonloppuherkkuna tai rennon illanistujaisen tarjoiluna.
2 munakoisoa
1 iso punasipuli
3–4 kirsikkatomaattia
1 punainen paprika
1 sellerinvarsi
100 g vihreitä oliiveja (kivettöminä)
30 g pinjansiemeniä
1 rkl kapriksia (huuhdeltuina)
oliiviöljyä
3–4 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
1 prk Calvo-tonnikalaa öljyssä (80 g)
1. Leikkaa munakoisot kuutioiksi, ripottele suolaa ja anna levätä 30 min. Taputtele kuiviksi.
Paloittele paprika, sipuli ja selleri.
2. Paista paprikat öljyssä, nosta sivuun. Paista munakoisot kuumassa öljyssä pienissä erissä, nosta sivuun.
3. Kuullota sipuli ja selleri pannulla öljyssä. Lisää pinjansiemenet, kaprikset, valutetut rusinat ja oliivit.
4. Yhdistä kaikki vihannekset, lisää tomaatit ja mausta valkoviinietikalla sekä suolalla. Sekoita ja anna hautua muutama minuutti.
5. Levitä muutama lusikallinen caponataa Happins-pinsan päälle. Lisää myös tonnikala sekä tilkka oliiviöljyä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.