60 min
4
Feta-tonnikalapiirakka valmistuu helposti ja on oivallista tarjottavaa vieraille tai maistuvaa iltapalaa nautittavaksi ihan oman perheen kesken. Feta-tonnikalapiirakka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja reseptiä voi varioida lukuisilla tavoilla mieltymysten ja kaapista löytyvien ainesosien mukaan.
Tarvitset pohjaan:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
ripaus suolaa
1 tlk Calvon tonnikalaa oliiviöljyssä
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
160 g fetajuustoa öljyssä (voi olla maustettua)
2 tomaattia
1 dl juustoraastetta
suolaa
pippuria
Tarvitset tarjoiluun:
basilikaa tai muuta yrttiä
ranskankermaa
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää joukkoon vesi ja suola. Esipaista piirakkapohjaa uunissa n. 5-10 minuutin ajan.
3. Sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Pilko tomaatit ja poista vetinen siemenosa, jotta piirakasta ei tule liian vetinen.
5. Laita esipaistetun pohjan päälle tonnikala, tomaatit ja fetajuustot.
6. Lisää päälle kermaviili-kananmunaseos ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste.
7. Paista piirakkaa 35-40 minuuttia uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.
8. Ripottele päälle esimerkiksi basilikaa ja lisää nokare ranskankermaa kruunaamaan annoksen.
9. Tarjoile ja herkuttele!