45 min
4
Cannellonit tonnikalatäytteellä herkullisessa kastikkeessa ovat arkiruokien parhaimmistoa. Cannelloneja on helppo varioida samoin kuin muitakin pastaruokia. Pelkkä ajatus näistä juustoisista ja maukkaista tomaattikastikkeessa muhivista pastarullista saa veden herahtamaan kielelle.
Cannellonien täyttö voi tuntua haastavalta, varsinkin jos valitsemasi täytteet ovat tahnamaisia. Pursotuspussin avulla saat kuitenkin myös tahnamaiset täytteet helposti cannellonien sisään. Cannellonien täyttö on monin verroin helpompaa, jos täytät ne kokonaisena putken sisälle asetettavilla täytteillä, kuten vaikkapa parsalla tai grillatulla paprikalla.
1 pkt (250 g) cannelloneja
Täyte:
2 prk Calvon tonnikalaa öljyssä
100 g juustoraastetta
1/2 tl mustapippuria
2 tlk tölkkitomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
lehtipersiljaa
voita
Pinnalle:
juustoraastetta
1. Valmista ensin tomaattikastike. Pilko säilötyt tomaatit. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää joukkoon tomaatit ja anna hautua 20 minuuttia. Lisää persilja.
2. Hienonna tonnikala ja lisää sekaan juustoraaste. Mausta pippurilla. Tarpeen vaatiessa lisää vähän tonnikalan öljyä.
3. Täytä cannellonit tonnikalaseoksella.
4. Kaada uunivuoan pohjalle hiukan tomaattikastiketta, minkä jälkeen laita cannellonit tomaattikastikkeen päälle. Levitä cannellonien päälle loput tomaattikastikkeesta. Ripottele päälle juustoraastetta.
5. Paista cannelloneja 175 asteisessa uunissa keskitasolla 30-40 minuuttia.
6. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile salaatin kanssa.