Tonnikala ja hyvinvointi

Tonnikala ja hyvinvointi

Tonnikala sisältää paljon elimistölle tärkeitä ainesosia. Tonnikalasta saatavat omega-3-rasvahapot, vitamiinit sekä hivenaineet auttavat pitämään vastustuskykyä yllä. Ravintosuositusten mukaan rasvaista kalaa tulisi syödä 2-3 kertaa viikossa.

Vähäsuolainen – Parempi sinulle ja kehollesi

Liiallisen suolan käyttö nostaa verenpainetta ja kuormittaa sydäntä, verisuonia ja munuaisia. Tämän takia vähäsuolainen vaihtoehto on aina parempi valinta!

Tiesitkö, että Calvolta löydät markkinoiden ainoan vähäsuolaisen tonnikalatuotteen? Se sisältää 80% vähemmän suolaa normaaliin tonnikalaan verrattuna. Calvon vähäsuolainen tonnikala on saanut pakkaukseensa Suomen Sydänliiton Sydänmerkin terveellisemmän vaihtoehdon ansiosta.

Katso Calvon vähäsuolainen tonnikala

Omega-3 – Elimistöllesi tärkeät rasvat

Kehomme on riippuvainen omega-3-rasvahapoista ja tarvitsee niitä suoriutuakseen tärkeistä elintoiminnoista. Monityydyttämättömiä rasvahappoja on kalassa ja kasveissa. Calvon tonnikalan nauttiminen on hyvä ja herkullinen tapa pitää huolta kehostasi. 

Pitääksesi yllä terveyttä edistävää ruokavaliota on riittävä rasvojen saanti välttämätöntä. Omega-3-rasvahapot ovat pehmeää rasvaa, joten ne vaikuttavat terveyteen positiivisesti monin eri tavoin. Tunnetuimpia terveysvaikutuksia ovat sydämen rytmihäiriöiltä ja sydänkohtauksilta suojaavat vaikutukset, minkä lisäksi ne auttavat veren rasva-arvojen ja verenpaineen hallinnassa. Omega-3-rasvahappojen on myös tutkittu vaikuttavan positiivisesti aivojen varhaiseen kehitykseen ja raskauteen.

 

Proteiini – tärkeä osa ruokavaliota

Tiesitkö, että tonnikala sisältää paljon proteiinia? Proteiini on tärkeä osa tasapainoista ruokavaliota ja sen riittävä syöminen on tärkeää lihaksille ja luustolle. Proteiinit ovat yksi elimistömme tärkeimmistä rakennusaineista.

Proteiinia on hyvä nauttia monipuolisesti eri lähteistä. Yksi hyvä proteiininlähde on tonnikala. Calvon tonnikalan sisällyttäminen ruokavalioon onkin mainio ja herkullinen tapa huolehtia riittävästä proteiinin saannista. Tonnikalaa suosivat proteiininlähteenä mm. urheilijat ja muuten fyysisesti aktiiviset ihmiset, jotka haluavat kasvattaa lihasmassaansa.

Katso kaikki Calvon tonnikalatuotteet

Tonnikala ja raskaus

On tutkittu, että tonnikalan syöminen raskauden aikana on hyväksi sikiön kehitykselle. Vaikka lasta odottavien ja raskaana olevien on hyvä välttää tiettyjä kalalajeja altistuakseen elohopealle mahdollisimman vähän, ei tonnikala kuitenkaan kuulu niihin. Raskaana olevien naisten on hyvä syödä n. 350 grammaa kalaa ja äyriäisiä viikossa turvatakseen riittävän DHA:n (dokosaheksaeenihappo) saannin.

Lisää artikkeleita