30 min
4
Terveellinen tonnikalapasta valmistuu kesäkurpitsasta ja tietysti Calvon tonnikalasta. Tässä reseptissä puolet pastasta on korvattu kesäkurpitsapastalla, eli kesäkurpitsasuikaleilla. Kesäkurpitsan ansiosta annos on kevyempi ja raikkaampi. Tämän reseptin avulla lisäät helpolla ja maistuvalla tavalla kasviksia ruokavalioosi. Kesäkurpitsa kannattaa ohjeen mukaisesti lisätä joukkoon vasta ihan loppuvaiheessa, ettei annoksesta tule liian vetinen.
2 prk Calvon tonnikalaa
6 dl tomaattimurskaa
2-3 valkosipulinkynttä
20 miniluumutomaattia
2 kesäkurpitsaa
250 g spagettia
nippu tuoretta basilikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
puolikkaan limen mehu
tuoretta chiliä makusi mukaan
1. Suikaloi kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä, juustohöylällä tai raastimella pituussuunnassa ohuita suikaleita. Leikkaa veitsellä suikaleet vielä kapeammaksi niin, että ne muistuttavat spagettia.
2. Puolita miniluumutomaatit, pilko valkosipuli ja chili.
3.Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Katso paketista keittoaika (yleensä n. 10 minuuttia).
4. Paista paistinpannulla tomaatit, chili ja valkosipuli kevyesti kuullottaen. Lisää joukkoon tonnikala, tomaattimurska, limen mehu, suola ja mustapippuri. Lisää sekaan myös keitetty spagetti ja kääntele kastiketta niin, että spagetti sekoittuu.
5. Lisää juuri ennen tarjoilua kesäkurpitsasuikaleet ja revi joukkoon basilikaa. Kääntele ja tarjoile!