30 min
4
Caesarsalaatti on klassinen ja ruokaisa salaatti, joka sopii aterialle kuin aterialle ja mikseipä osaksi juhlatarjoilujakin. Herkullisen caesarsalaatin salaisuus piilee kastikkeessa, johon saadaan suolaa ja herkullista makua Calvon sardiineista.
1 ruukku romainesalaattia
1 ruukku rucolaa
2 dl parmesaania lastuina
150 g broileria
Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
1 kananmuna
4 sardiinia hienonnettuina
1 valkosipulinkynsi silputtuna
2 rkl sitruunamehua
1 tl worcesterkastiketta
mustapippuria
Leipäkuutiot:
4 paahtoleipäviipaletta
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1. Pese ja kuivaa salaatinlehdet ja rucola ja revi ne sitten laakeaan astiaan.
2. Paista broilerit ja silppua samalla valkosipulinkynsi ja sardiinit kastiketta varten.
3. Leikkaa paahtoleivät kuutioiksi ja paahda ne oliiviöljyssä pannulla kullanruskeiksi. Lisää paahtamisen loppuvaiheessa valkosipuli.
4. Laita kananmuna kiehuvaan veteen kypsymään yhdeksi minuutiksi. Nosta muna ja jäähdytä se kylmässä vedessä. Napsauta kananmunan kuori toisesta päästä rikki. Valuta keltuainen ja kaavi lusikalla valkuainen kuoresta kulhoon. Lisää sekaan öljy, hienonnetut sardiinit, silputtu valkosipuli, sitruunamehu ja worcesterkastike. Lisää mustapippuri. Surauta kastike sauvasekoittimella sekaisin.
5. Sekoita salaatit kulhossa ja lisää joukkoon leipäkuutiot, broileri ja kastike vasta juuri ennen tarjoilua.
6. Lisää päälle parmesaanilastut ja krutongit. Tarjoile!