45 min
4
Uunimunakas tonnikala on helppo ja terveellinen ruoka arkeen ja se sopii hyvin niin lounaaksi kuin aamu- tai iltapalaksi. Ruokaisa munakas taipuu moneen ja sitä voi muokata kaapin sisällön ja omien makumieltymysten mukaan. Tässäpä helppoa, edullista ja terveellistä arkiruokaa parhaimmillaan!
160 g Calvon tonnikalaa oliiviöljyssä
6 kananmunaa
1 dl maitoa
fetajuustoa
parsakaalia
suolaa
mustapippuria
1. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon maito. Riko munien rakenne haarukalla varovasti sekoittaen. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Viipaloi parsakaalit, valuta tonnikala ja lisää kaikki vuokaan munaseoksen päälle. Ripottele päälle vielä fetajuusto.
3. Paista munakasta uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.
4. Ota munakas uunista ja anna vetäytyä n. 10 minuuttia ennen syömistä.
5. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa!