30 min
2
Oletko koskaan kokeillut valmistaa sushia itse? Calvon tonnikalasushi resepti on helppo ja herkullinen. Ohjetta seuraamalla onnistut varmasti loihtimaan herkulliset sushit lounaaksi, illalliseksi tai vieraille tarjottavaksi. Helppo tonnikalatahna sushille valmistuu tietysti Calvon tonnikalasta ja majoneesista. Tonnikalasushin makuelämyksen viimeistelet ripottelemalla päälle purjo- tai ruohospulisilppua ja nautiskelemalla sushit soijakastikkeen ja halutessasi myös wasabin sekä inkiväärin kera.
3 dl sushiriisiä
4 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
3/4 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
160 g (2 tlk) Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl soijakastiketta
3/4 dl kevytmajoneesia
50 g kevätsipulia
purjoa tai ruohospulia
Tarjoiluun:
soijakastiketta
wasabia
säilöttyä inkivääriä
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä riisi ja mausta se riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Sekoita hyvin.
2. Valuta tonnikala ja laita erillisineen kulhoon. Sekoita joukkoon majoneesi, silputtu sipuli ja mausteet.
3. Muotoile riisistä käsin tai lusikan avulla pieniä soikeita susheja tarjoiluastialle. Jos riisi tarttuu käsiin tai lusikkaan, käytä vettä apuna. Levitä jokaisen sushin päälle tonnikalatahnaa ja koristele purjo- tai ruohosipulisilpulla.
4. Tarjoile tonnikalasushit soijakastikkeen, wasabin ja säilötyn inkiväärin kera.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed id tempus nisi. Morbi eget lectus elementum lorem finibus maximus. Vestibulum non finibus erat. Suspendisse fringilla congue ipsum quis ultrices. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed id tempus nisi. Morbi eget lectus elementum lorem finibus maximus. Vestibulum non finibus erat. Suspendisse fringilla congue ipsum quis ultrices.