

Mitä pidit tästä reseptistä?
Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:
Mitä pidit tästä reseptistä?
Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!
Kiitos palautteesta!
Tonnikalasushi
Oletko koskaan kokeillut valmistaa sushia itse? Calvon tonnikalasushi resepti on helppo ja herkullinen. Ohjetta seuraamalla onnistut varmasti loihtimaan herkulliset sushit lounaaksi, illalliseksi tai vieraille tarjottavaksi. Helppo tonnikalatahna sushille valmistuu tietysti Calvon tonnikalasta ja majoneesista. Tonnikalasushin makuelämyksen viimeistelet ripottelemalla päälle purjo- tai ruohospulisilppua ja nautiskelemalla sushit soijakastikkeen ja halutessasi myös wasabin sekä inkiväärin kera.
Katso myös muut Calvon reseptit täältä.
Tarvitset:
3 dl sushiriisiä
4 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
3/4 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
Tonnikalatahna sushiin:
160 g (2 tlk) Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl soijakastiketta
3/4 dl kevytmajoneesia
50 g kevätsipulia
purjoa tai ruohospulia
Tarjoiluun:
soijakastiketta
wasabia
säilöttyä inkivääriä
Ohje:
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä riisi ja mausta se riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Sekoita hyvin.
- Valuta tonnikala ja laita erillisineen kulhoon. Sekoita joukkoon majoneesi, silputtu sipuli, majoneesi ja mausteet
- Muotoile riisistä käsin tai lusikan avulla pieniä soikeita susheja tarjoiluastialle. Jos riisi meinaa tarttua käsiin tai lusikkaan, käytä vettä apuna. Levitä jokaisen sushin päälle tonnikalatahnaa ja koristele purjo- tai ruohosipulisilpulla.
- Tarjoile tonnikalasushit soijakastikkeen, wasabin ja säilötyn inkiväärin kera.
Calvon vinkki
Sushin päälle voit laittaa oikeastaan mitä tahansa! Näihin nigirisusheihin sopii täytteeksi loistavasti esimerkiksi myös lohi tai avokado.

Jätä kommenti