45 min
4
Tonnikalalla täytetyt kesäkurpitsat sopivat loistavasti kesään! Tonnikalaveneet täytetään tonnikalalla, ricottajuustolla ja kuorrutetaan juustoraasteella. Annos on ruokaisa, mutta ei todellakaan liian raskas! Tarjoile esimerkiksi uusien perunoiden tai salaatin kanssa. Katso herkullinen resepti!
4 isoa kesäkurpitsaa
2 tlk Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä MSC
1 kananmuna
250 g ricottajuustoa
100 g juustoraastetta
basilikaa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa pitkittäin kahtia. Kaiva täytteet pois lusikalla ja laita ne tehosekoittimeen tai kulhoon. Ripottele täytteiden päälle suolaa, sekoita tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella, minkä jälkeen anna levätä 10 min, jolloin ylimääräiset nesteet itkettyvät pois. Purista kesäkurpitsan täytteitä vielä käsin, jotta loputkin nesteet lähtevät ja siirrä täytteet kulhoon.
2. Valuta ricottatajuustosta neste ja tonnikalasta öljy ja lisää täytteen sekaan. Lisää myös kananmuna, hieman hienonnettua basilikaa, suolaa ja pippuria. Sekoita kunnes aineksista on muodostunut tasaista tahnaa.
3. Laita uunipellille leivinpaperi ja asettele kesäkurpitsaveneet vierekkäin pellille ja täytä tonnikalatäytteellä. Ripottele päälle juustoraastetta.
4. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia kunnes kesäkurpitsat ovat kypsyneet ja pinnalla oleva juusto rusehtaa.
5. Tarjoile ja nauti heti lämpiminä!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed id tempus nisi. Morbi eget lectus elementum lorem finibus maximus. Vestibulum non finibus erat. Suspendisse fringilla congue ipsum quis ultrices. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed id tempus nisi. Morbi eget lectus elementum lorem finibus maximus. Vestibulum non finibus erat. Suspendisse fringilla congue ipsum quis ultrices.