30 min
4
Tämä kesäinen tonnikala-perunasalaatti syntyy varhaisperunoista sekä tietysti Calvon tonnikalasta. Tonnikala-perunasalaatti sopii loistavasti kesäiseen pöytään niin brunssille, lounaaksi kuini illalliselle grillattavien kanssa tarjottavaksi. Helppo ja nopea resepti, jonka valmistamisessa ei kauaa mene.
2 tlk (160 g) Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
1 kg varhaisperunoita
puolikas purjo
1 ruukku tilliä
2 limeä
mustia oliiveja
2 rkl oliiviöljyä
1. Pese ensin perunat. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta suolalla. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja anna kiehua kypsiksi n. 15 minuutin ajan. Kaada vesi pois kattilasta. Voit halutessasi pikkoa perunat tai pitää ne kokonaisina.
2. Halkaise purjo ja silppua. Lisää purjosilppu lämpimien perunoiden joukkoon. Silppua myös tilli ja purista limeistä mehu. Lisää tilli, oliivit, limemehu ja öljy perunoiden joukkoon.
3. Valuta tonnikalasta öljy ja murenna tonnikalan rakenne haarukalla. Lisää tonnikala perunoiden joukkoon ja tarjoile, por favor!