Tonnikalavoileipäkakku

Mitä pidit tästä reseptistä?

Arvostelujen keskiarvo: / 5. Arvostelujen määrä:

Mitä pidit tästä reseptistä?

Kerro mielipiteesi ja auta meitä kehittämään reseptiämme!

Tonnikalavoileipäkakku

Tonnikalavoileipäkakku, tuo juhlapöytien klassikko, maistuu oikein tehtynä erittäin herkulliselta ja kuuluu suomalaisten juhlatarjoilujen vakiokalustoon. Oli kyseessä sitten ripille pääsy, ylioppilasjuhlat tai häät, yleensä juhlapöytää koristaa suolainen voileipäkakku. Kakun voi valmistaa monesta eri pääraaka-aineesta, mutta parasta siitä tietysti saa, kun käyttää täytteeseen Calvon tonnikalaa! Ota resepti kokeiluun ja täydennä juhliesi tarjoilu, por favor!

Tonnikalavoileipäkakku, por favor!

vaikeusaste: keskivaikea

kesto: 01:00h

annoksia:

Tarvitset:


16 paahtoleipäpalaa

 

Täyte:

2 isoa suolakurkkua (n. 280 g)

1 pieni punasipuli

1 pieni ruukku tilliä

½ vihreä paprika

3 keitettyä kananmunaa

2 prk tonnikalaa öljyssä

2 rs ruohosipulituorejuustoa

2 rs creme fraichea

5 dl emmental-juustoraastetta


Kostutukseen:

1 kasvisliemikuutio

3 dl vettä

 

Pinnalle:

n. 3 dl täyteseoksesta

 

Reunoille:

1 rs ruohosipulituorejuustoa 

1 rs creme fraichea

Koristeeksi:

tuorekurkkua

miniluumu-/kirsikkatomaatteja

 

 

 

Ohje:

  1. Laita vesi kiehumaan. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja anna kiehua hetki. Kun liemi on kiehunut, jätä jäähtymään ja odottelemaan leipien kostutusta.
  2. Keitä kananmunia n. 9 min, minkä jälkeen jäähdytä ne kylmässä vedessä.
  3. Valuta tonnikalasta öljyt pois.
  4. Silppua tilli, sipuli, paprika ja suolakurkut mahdollisimman pieneksi silpuksi.
  5. Hienonna myös keitetyt kananmunat ja tonnikala. Sekoita yhteen aiemmin silputtujen kasvisten kanssa.
  6. Lisää joukkoon tuorejuusto, creme fraiche ja juustoraaste. Sekoita sähkövatkaimella.
  7. Maista täytettä ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria.
  8. Leikkaa leipäviipaleista reunat saksilla pois.
  9. Levitä pöydälle reilusti tuorekelmua (reunat limittäin) ja lado leivät vierekkäin kelmun päälle (4 kpl x 4 kpl). Kostuta viipaleet kasvisliemellä, n. 4-5 teelusikallista leipäviipaletta kohti.
  10. Ota täytteestä 3 dl erilleen ja levitä loput leipien päälle tasaisesti. Laita erilleen otettu täyte jääkaappiin kuorrutusta varten.
  11. Rullaa kakku kuten kääretorttu. Puristele samalla varovasti. Kiedo tuorekelmupalat rullan ympäri. Paketoi vielä lopuksi folioon. Aseta rulla alustalle ja vie jääkaappiin yöksi.
  12. Avaa seuraavana päivänä paketti ja aseta voileipäkakku tarjottimelle tms. alustalle. Siisti rullan päät.
  13. Levitä rullan päälle täyteseoksen loppu.
  14. Sekoita ruohosipulituorejuusto ja creme fraiche keskenään hyvin ja levitä rullan reunoille joko veitsellä tai pursottaen.
  15. Koristele pinta kurkkuviipaleilla, tomaateilla ja tillillä.
  16. Kanna juhlapöytään muiden herkkujen sekaan ja anna vieraiden nauttia, por favor!

Calvon vinkki, por favor!

Koska Calvo on espanjalainen tonnikala, olisi mukava tuoda reseptiin myös vähän espanjalaista fiilistä. Lisää siis voileipäkakkuun hieman tulisuutta pilkkomalla tuoretta chiliä täytteen sekaan. Mutta muista olla varovainen, ettei kakusta tule vahingossa liian tulista. Kokeile ja ihastu, por favor!

Katso myös Calvon muut herkulliset tonnikalareseptit täältä.’

Katso reseptivideo:
https://youtu.be/JMqvvINOib0

Jätä kommenti