Tonnikalapiirakka

Tonnikalapiirakka

Tonnikalapiirakka on helppo ja nopea tarjottava vaikka yllätysvieraille. Resepti sopii loistavaksi niin arkeen kuin myös juhlavampiin tilaisuuksiin. Mukava suolainen piirakka sopii hyvin makeiden leivonnaisten lisäksi juhlatarjoiluun.

Voit myös helposti muokata ohjetta ja lisätä mukaan haluamiasi ainesosia. Kuvan piirakkaan on esimerkiksi lisätty paprikaa ja sipulia.

 

 

Ohje:

  1. Valuta vesi pois tonnikalasta. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet keskenään (leivinjauhe ensin vehnäjauhojen kanssa) ja kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun piirakkavuokaan.
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte raa’an pohjan päälle. Lisää halutessasi hieman juustoraastetta.
  3. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
  4. Anna jäähtyä, ripottele päälle tuoretta basilikaa tai korianteria ja nauti!

Katso myös Calvon muut herkulliset tonnikalareseptit täältä.

vaikeusaste: keskitaso
kesto: n. 30 min
annoksia: 8

Tarvitset pohjaan:

200g kermaviiliä
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Tarvitset täytteeseen:

200g kermaviiliä
2 kananmuna
2prk Calvo tonnikalaa vedessä
valkosipulia
muita mausteita makusi mukaan
juustoraastetta