Tonnikalapastavuoka

Maistuva tonnikalapastavuoka, por favor!

 

Tonnikalapastavuoka on herkullinen ja helppo resepti sekä oikea arjen pelastaja. Tämä pastaruoka maistuu niin aikuisille kuin perheen pienimmille. Tonnikalapastavuoka on nopea valmistaa, minkä lisäksi tätä herkullista reseptiä on helppo tuunailla omien mieltymysten mukaan. Voit myös halutessasi piristää reseptiä lisäämällä joukkoon esimerkiksi aurajuustoa tai ananasta.

Miltä kuulostaa? No herkulliselta tietenkin. Kyytipojaksi täyteläistä espanjalaista punkkua tai raikasta kivennäisvettä ja eikun nauttimaan. Nappaa tästä maistuva resepti talteen tai kokeile vaikka heti, por favor!

 

Ohje:

Valmistus (30-60 min)

 

  1. Valuta tonnikalasta ylimääräinen neste pois. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää pesto, kuoritut tomaatit sekä tonnikala. Hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  3. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa vedessä n. 7 minuutin ajan. Valuta pasta hyvin ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Kumoa pasta voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.
  5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
  6. Tarjoile esimerkiksi tuoreen pinaatin, salaattisekoituksen tai tuoreiden yrttien kanssa. Maistuvaa ja nopeaa ruokaa arkeen, por favor!

 

Calvon vinkki, por favor!

Tonnikalapastavuokaa kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, jolloin siitä riittää monelle aterialle. Ruokapreppaus helpottaa arkea, eikä joka päivä tarvitse käyttää aikaa kokkailuun. Kun ruokaa valmistaa kerralla enemmän, voit lämmittää sitä vaikka seuraavana päivänä lounaaksi tai nauttia kylmänä pastasalaatin tapaan! Tuplaa reseptin ainekset, jos haluat tehdä kerralla enemmän.

Katso myös Calvon muut herkulliset tonnikalareseptit täältä.

vaikeusaste: keskitaso
kesto: n. 60 min
annoksia: 4

Tarvitset:

1 tlk Calvo tonnikalaa vedessä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tlk kuorittuja tomaatteja

¾ dl punaista pestoa

350 g pennepastaa

½ ps (250g) mozzarellajuustoraastetta