Tonnikalapasta

Tonnikalapasta

Tonnikalapasta on nopea, edullinen ja maistuva suosikkiruoka, jota voit helposti maustaa esim. chilillä, valkosipulilla, maustetuilla ruokakermoilla tai tuorejuustoilla. Vaihtelun virkistämiseksi voit myös vaihdella pastaa jota käytät. Fusilli, penne vai spaghetti, mikä on sinun suosikkisi? Tämä resepti sopii hyvin myös allergikoille, se on nimittäin maidoton, sekä voit tarvittaessa käyttää gluteenitonta tai kananmunatonta pastaa normaalin pastan sijasta. Vaihda tavallinen pasta täysjyväpastaan ja saat ateriasta terveellisemmän!

Tonnikalapasta syntyy nopeasti arjen kiireessä ja maistuu niin lapsille kuin varttuneellemakin väelle. Helppo ja nopea kortiruoka, jota voit muunnella mielesi mukaan monella tavalla. Kokeile heti!

 

Ohje:

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ja valuta kun se on kypsää.
  2. Laita tonnikalapalat, tomaattimurska, tomaattipyree ja hienonnetut valkosipulin kynnet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.
  3. Lisää sulatejuusto tai smetana ja hienonna joukkoon tuoretta basilikaa. Kiehauta.
  4. Sekoita valutettu pasta joukkoon.Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.
  5. Tarjoile tonnikalapasta esimerkiksi raejuuston tai vihreän salaatin kanssa ja nauti! 

Vinkki: Sipuli antaa mukavan lisäyksen tonnikalapastan makuun.

Katso myös Calvon muut herkulliset tonnikalareseptit täältä.

 

vaikeusaste: keskitaso
kesto: n. 30 min
annoksia: 4

Tarvitset

300 g täysjyvä fusilli pastaa
vettä
2 prk Calvo tonnikalaa öljyssä
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
200 g sulatejuustoa, tuorejuustoa tai 120 g smetanaa
tuoretta basilikaa
hienonnettua mustapippuria