Tonnikalalasagne

Tonnikalalasagne

Mehevä lasagne on monen herkkuruokaa ja siitä riittää kerralla syötävää isommallekin porukalle. Kokeile Calvon tonnikalalasagne -reseptiä ja löydä vaihtelua tavalliseen jauhelihalasagneen. Kokeile ja ihastu!

 

Ohje:

  1. Valuta tonnikala. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia.
  2. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kahdessa erässä kattilaan sekoittaen vispilällä. Keitä 2-3 minuuttia kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada lasagnevuoan pohjalle 1/2 tonnikalakastikkeesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Levitä päälle puolet lasagnelevyistä. Tee seuraava kerros sampoin. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä n. 10 minuuttia ennen tarjoamista.
  5. Ripottele annoksen päälle tuoretta basilikaa ja nauti!

 

Katso myös Calvon muut herkulliset tonnikalareseptit täältä.

 

vaikeusaste: keskitaso
kesto: n. 60 min
annoksia: 6

Tarvitset:

6-8 pinaattilasagnelevyä
2 prk Calvo tonnikalaa öljyssä
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl öljyä
1 tlk (500g) tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria

 

Juustokastike

2 rkl meijerivoita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria

Pinnalle:

1 dl juustoraastetta
tuoretta basilikaa