Tonnikalakastike

Suussa sulava tonnikalakastike, por favor!

 

Tonnikalakastike sopii hyvin pastan kanssa, mutta tiesitkö, että voit nauttia sitä myös perunoiden tai vaikkapa riisin kaverina. Tämä superhelppo ohje vie kielen mennessään ja on myös edullinen kukkarolle. Voit vaikuttaa aterian vaihtelevuuteen ja tyyliin muokkaamaalla kastikkeen kanssa tarjoiltavia lisukkeita makusi mukaan.

Tonnikalakastike mielletään ehkä helposti arkiseen perheen ruokailuhetkeen, mutta sen lisäksi se soveltuu hyvin myös kokattavaksi esimerkiksi treffeille tai muuhun spesiaaliin tilaisuuteen. Vaikka tonnikalakastike saattaa kuulostaa arkiselta, on siitä mahdollista saada irti myös arjen luksusta!

Kokkaa kastike, keitä pasta, valmistele kaveriksi salaatti ja nautiskele hyvää viiniä tai kuplavettä aterian kanssa, niin johan alkaa tunnelma nousta juhlavammaksi! Kannattaa ainakin kokeilla, por favor!

 

Ohje:

  1. Valuta neste tonnikalasta.
  2. Kuullota pilkotut sipulit pannulla.
  3. Lisää tonnikala, ruokakerma, tomaattimurska ja mausteet
  4. Anna kastikkeen kuumentua ja hautua.
  5. Keitä pasta, perunat tai muu valitsemasi kaveri kastikkeelle.
  6. Tarjoillessa voit ripotella annoksen päälle tuoretta basilikaa tai korianteria. Nautinnollista ruokahetkeä, por favor!

 

Calvon vinkki, por favor!

Lisää ripaus tuoretta chiliä kastikkeeseen ja saat siihen täysin uusia ulottuvuuksia. Jos et ole tulisen ruoan ystävä, voit kuitenkin maustaa kastiketta mielesi mukaan miedommilla mausteilla. Miltä kuullostaa? Kokeile ja nauti, por favor!

Katso myös Calvon muut herkulliset tonnikalareseptit täältä.

 

vaikeusaste: helppo
kesto: n. 30 min
annoksia: 4

Tarvitset:

2 sipulia

150-300 g Calvo tonnikalaa

1 prk ruokakermaa

400g tomaattimurskaa

1 rkl basilikaa

1 tl sitruunapippuria

1 tl suolaa